StoryEditorOCM
Showbizspektakl u imotskom

Na koncert Thompsona, Zečića i Bulića pristiže publika iz Vrbovca, Viteza, čak i Graza: Šahovnicu nosimo s ponosom

Piše Petar Čikeš
6. kolovoza 2024. - 20:36

Imotski je dočekao taj dan. Koncert "Imotski ne zaboravi" na kojem će nastupiti Dražen Zečić, Mate Bulića i Marka Perkovića Thompsona održava se "postolujnog" 6. kolovoza na stadionu Gospin dolac sa službenim početkom u 20 sati, iako je realnije zaključiti da će stvarno početi ne prije 21 sat.

Uz nespornog "Kralja dijaspore" i "Zeku" istinska zvijezda večeri je Marko Perković Thompson. Nakon dugog izbivanja pjevač će se dva dana pred samostalni koncert na bini pridružiti svojim kolegama i prijateljima Mati i Draženu.Bit će to prvi nastup pjevača iz Čavoglava nakon što je prije dvije godine otpočela obiteljska drama zbog teške bolesti njegovog sina Ante Mihaela.

image
Braco Ćosić

No, po kazivanju Thompsonovog tima, upravo je Ante Mihael odgovoran za nastup svog oca u Imotskom. Nekoliko mjeseci sin ga je nagovarao da se vrati nastupima. Thompson mu je obećao da će to i učiniti. Nakon najave njegovog nastupa bilo je potrebno samo 48 sati da sve karte budu rasprodane.

Procjene organizatora govore o čak 20.000 posjetitelja. Zbog ogromne navale obožavatelja najpoznatijeg hrvatskog izvođača pjesama domoljubnog karaktera u Imotskom je nemoguće pronaći smještaj.

Mnogi su zato izabrali noćiti preko granice u obližnjem Posušju u Bosni i Hercegovini. Dovoljan je podatak kako je već na izlazu s autoputa u Zagvozd stvorila kilometarska kolona automobila. Pred ulazom u grad s dva jezera je automobilska kolona još i duža. Najveću glavobolju posjetiteljima koncerta predstavlja pronalazak parkinga.

No ništa nije spriječilo obožavatelje pjevačkog trojca da pronađu put do stadiona Gospin dolac, jer i prije 20 sati parter i tribine bili su dupkom puni.

image

Tomislav i Filip

Petar Čikeš

Tomislav i Filip su potegnuli iz Vrbovca kraj Zagreba kako bi prisustvovali spektaklu.

- Došli smo ovdje par dana ranije na more, ali ciljano zbog koncerta. Thompson nam je najdraži. Ova zadnja pjesma mu je top - rekli su.

Manuela i Matea su došle iz Graza u Austriji, a rodom iz Posavine.

- Nikad nismo bile na Thompsonovom koncertu. Nismo uspjele nabaviti karte za njegov solo koncert, ali očekujemo i večeras da će pjevati - rekle su nam ove uzbuđene 24-godišnjakinje.

Pored mnogih pripadnika dijaspore, na koncert su stigli iz svakog kutka Hrvatske. Jedna četvreročlana grupa okupila je Istru, Dalmaciju i Liku.

image

Branimir i Željka

Petar Čikeš

- Volimo Zečića, ali Thompson nam je draži. Nije nastupao dvije godine. Ovo mu je prvi nastup i očekivano je da se malo duže zadrži i otpjeva svoje najveće hitove - kažu Ante, Marija, Tatjana i Dijana.

Sigurno ih večerašnji izvođači neće iznevjeriti.

Veliki dio publike čine Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Zatekli smo bračni par Branimir i Željka iz srednje Bosne, točnije iz Viteza.

- Volimo sva tri izvođača podjednako. Sve su to domoljubni pjevači. Mi smo iz kraja gdje su Hrvati manjina, ali ne odričemo se svoga. Ponašamo se jednako i tamo i ovdje. Šahovnicu nosimo s ponosom.

U iščekivanju dolaska izvođača na binu okupljene zabavlja ‘Morska vila‘ Marijana Bana, Oliverova ‘Cesarica‘, slavonski bećarci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 07:15