StoryEditorOCM
ShowbizIMA I ‘BABY ČIPKE‘

Na Baby Lasagni opako se zarađuje: pogledajte pošto se švercaju karte za koncerte! A tek tenisice, pa i zidni sat...

Piše Marko Bilić
1. lipnja 2024. - 08:33

Sveopća euforija i pozitivno "ludilo" oko Baby Lasagne još traje. Mladi glazbenik iz Umaga/Kaštelira osvojio je srca hrvatske javnosti, pa i one europske, i iako mnogi smatraju da je on "moralni" pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga njegovo drugo mjesto u Švedskoj ostat će zapisano kao najveći uspjeh jedne hrvatske pjesme od samostalnosti.

I nije Marko Purišić pridobio simpatije samo pjesmom Rim Tim Tagi Dim, svojim macama i cijelom tom pričom oko iseljavanja mladih Hrvata iz ruralnih sredina, svi su oduševljeni i njegovim ponašanjem, skromnim, samozatajnim, nerazmetljivim, a posebice gestom da novac koji mu je obećala hrvatska Vlada, čak 50.000 eura, donira dvama onkološkim odjelima dječjih bolnica.

image
Afp

Prometnuo se Baby Lasagna u pravog nacionalnog idola, a do prije koji mjesec gotovo nitko nije čuo za njega. Pa su tako u rekordnom roku rasprodani svi njegovi zagrebački koncerti u rujnu.

No, kako to već obično biva, postoje i oni drugi koji će svaku priliku iskoristiti za zaraditi novac. U ovom slučaju na popularnosti Baby Lasagne. Već smo pisali 0  "Baby Lasagna meow" unisex majicama koje se, po cijeni od 35 eura, prodaju na internet oglašivačima. Tomu treba dodati i siću za troškove dostave i "zaštitu kupca", sve skupa jedna BLM majica dođe vas oko 41,7 eura.

Ali, to nije sve. Kad ide, ide. Samo daj. Dok ima onih koji kupuju samo smisli nešto, ponudi, zaradi. A narod rado kupuje sve vezano uz ime svog novog junaka.

Pa se na Njuškalu može naći štošta u Baby Lasagna ponudi. Naravno, najviše je oglasa u kojima se (pre)prodaju ulaznice za njegove koncerte u Zagrebu, za koje se traži od 30 do 75 eura, ali ima i onih gdje se pita 80, 90, pa čak i 100 eura po ulaznici. S obzirom da su još tri i po mjeseca do tih koncerata za očekivati je da će i tražene cijene znatno poskočiti kako se nastupi popularnog Marka budu približavali.

image

Baby Lasagna njuškalo

Screenshot/Njuškalo

No, nisu samo ulaznice i majice u ponudi, ima toga još štošta. Kako se kaže "prigode beru jagode". Pa tako možete kupiti i cijeli niz raznoraznih čipkanih miljetića, koji su bili zaštitni znak eurovizijskog nastupa našeg mladca, po cijeni od 18 do 55 eura. Prodaju ih u Rijeci, Poreču, Zagrebu, na Pagu..., pod zajedničkim imenom "čipka Baby Lasagna".

U ponudi je i jedan drveni zidni sat, naravno, isto pod Baby Lasagna imenom, s jednookom macom, jedan Zagrepčanin cijeni ga na 55 eura.

image

Baby Lasagna njuškalo

Screenshot/Njuškalo

Za "Baby Lasagna All Star Converse tenisice" iz novčanika će te izvaditi 50 eura, dok rekordnu cijenu, za sada, drži umjetnička slika s likom Eurosong viceprvaka – čak 250 eura.

Baby Lasagna je postao brend na kojem se može dobro zaraditi. Zlatna žila koju grebu, stružu... I dok se on odriče državne love drugi na njemu lovu lijepo ubiru... Lake note i još lakši novci.

image

Baby Lasagna njuškalo

Screenshot/Njuškalo
image

Promocija slikovnice Baby Lasagna i macak Stipe veliko prijateljstvo

Goran Šebelić/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 04:24