StoryEditorOCM
ShowbizMusk vs. Swift

Milijarder se obratio popularnoj pjevačici: ‘OK, Taylor, pobijedila si. Podarit ću ti dijete i čuvat ću tvoje mačke‘

Piše M.Ka/JL
11. rujna 2024. - 19:49

Pjevačica Taylor Swift izjavila je da će glasati za Kamalu Harris na američkim predsjedničkim izborima, nakon što je održana debata između nje i Donalda Trumpa. Svoju je objavu potpisala s "ljubiteljica mačaka bez djece", aludirajući na komentar J.D. Vancea, Trumpovog kandidata za potpredsjednika, u kojem je rekao da su vodeći demokrati "žene s mačkama bez djece".

Njezina je objava izazvala lavinu komentara na svim društvenim mrežama, a podržale su je i brojne slavne zvijezde uključujući Jennifer Aniston, Chrissy Teigen, Johna Legenda, Suki Waterhouse, Selenu Gomez i brojne druge, piše Jutarnji.

Međutim, njezina se izjava nije svidjela svima. Elon Musk, koji otvoreno podržava Donalda Trumpa, obratio se pjevačici putem X-a. "Ok, Taylor... Pobijedila si... Podarit ću ti dijete i čuvat ću tvoje mačke svojim životom", napisao je on.

Elon je tijekom debate objavljivao svoje dojmove o istoj, a nakon što se pjevačica oglasila je napisao: "O moj Bože, ovo su sada stvarno postali izbori Elon protiv Taylor Swift". Kasnije je objavio spornu izjavu o tome da će Swift "podariti dijete", zbog čega je uznemirio obožavatelje pjevačice, ali i brojne druge. "Ovo s*anje je jezivo, čovječe", "Ovo je toliko čudno", "Kakav si čudak, nije ni čudo da podržavaš Trumpa", pisali su mu. Bilo je, naravno, onih koji su se složili s njim te ga podržali.

Inače, Trump je početkom rujna rekao da će, u slučaju da pobjedi na izborima, osnovati povjerenstvo za učinkovitost vlade s Muskom na čelu.

Swift je na društvenim mrežama objavila dužu poruku o tome zašto će glasati za Harris, a dosad je njezina objava prikupila više od 7 milijuna lajkova.

"Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je sjajno vrijeme da istražite problematiku i stavove koje ti kandidati zauzimaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasačica gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju.

Nedavno sam saznala da je na Trumpovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trumpa. To je doista potaklo moje strahove u vezi s umjetnom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija.

I dovelo me do zaključka da moram biti vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore. Najjednostavniji način za borbu protiv dezinformacija je istina.

image
Andre Dias Nobre/Afp

Na predsjedničkim izborima 2024. glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza. Glasam za Harris jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne kaos.

Oduševio me i Tim Walz, koji se desetljećima zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito tijelo. Ja sam obavila svoje istraživanje i donijela odluku. Vaše istraživanje i izbor su na vama. Također želim reći, posebno onima koji prvi put glasaju: Upamtite da morate biti registrirani da biste glasali! S ljubavlju i nadom, Taylor Swift, žena s mačkama bez djece", napisala je ona.

Ovo nije prva kontroverzna izjava i potez Elona Muska. Nedavno je rekao kako je "izgubio sina zbog woke virusa" nakon što je njegova kći Vivian Jenni Wilson, rođena kao muško, promijenila spol. Javno su se posvađali, a on je Vivian nazvao "komunisticom" koja je prekinula vezu s njim zbog toga što su joj u školi, koju je on plaćao 50.000 dolara mjesečno, "isprali mozak".

image
Frederic J. Brown/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 19:49