StoryEditorOCM
ShowbizZAPAMTITE IH

‘Mi smo Oliverova dica!‘: Splićanka Nataša jedva čeka na scenu, na Splitskom festivalu je i poznato lice iz ‘Voicea‘

Piše Milena Budimir
7. srpnja 2024. - 21:30

Ružica Čović. Zapamtite to ime!

Zapamtite i naziv njene pjesme "Pusti me da izgorim“. Naime mlada je Tučepljanka, inače široj publici poznata po svojem nastupu u "Voiceu“, sama autorica i glazbe i teksta.

"Prvu verziju teksta napisala je Smiljana Mirat, ali ja sam tekst prilagodila sebi, da postane moja priča. Kolega iz benda Duje Ivić i ja smo zajedno napisali glazbu" – kazala nam je dvadesetpetogodišnjakinja, koja inače nastupa po ljetnim terasama širom Dalmacije zadnjih deset godina.

Da, dobro ste pročitali. Od 15 godine života pjeva pred publikom! Valjda je to i razlog zašto večeras treme – nema.

"Neman šta falit! Nema prostora za dramu! Bitno je da je iskreno, a to jesam, vjerujem kako će publika to prepoznati" – hrabra je Ružica, koja duboko vjeruje kako neće dozvoliti sebi da je estrada promjeni.

"Ne mislim se prilagođavati parametrima uspjeha" – jasna je.

Splićanke su uvijek od mota, za festival se vadi najbolja roba! Pogledajte veliku fotogaleriju, Prokurative pršte bojama

Pod arkadama Prokurativa, na najslavnijoj pozornici festivalske glazbe, zapjevat će i "splitska mala", Nataša Reić Matković, sa svojom "Ljubavi bez imena“. Tekst je njene duše djelo, a "ruke joj je dao“ Ivan Komić kod skladanja.

"Ovo je moj grad, a svi smo mi dica Olivera, prirodno nam je okruženje glazba, zato se veselim nastupu i treme nemam" – odmah će u glavu Nataša.

"Pjevam o ljubavi i ženi koja je sanja 24 sata, iskrenu, u biti pjesma je san o idealu" – pojasnila nam je.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:23