StoryEditorOCM
ShowbizIDE U 1. SREDNJE

Krije li se u Splićaninu Marku Maretu novi Grše? Hoćemo li ga poslati na Eurosong? Poslušajte singl, a 15 mu je tek...

Piše SCENA SD
23. listopada 2024. - 16:45

"Kad ti krevet zauzmu turisti, a na WC-u sjedi nepoznata baka i inspekcija kuca na vrata…“, onda ste u rep pjesmi "Babe i didovi“, novom samostalnom uratku 15-godišnjeg splitskog repera i glazbenog producenta Marka Mareta

- "Babe i didovi“ nova je stvar, a napravio sam žanrovski zaokret iz trapa u nešto slično tech houseu, kakav otprilike radi bosansko-švedski producent Salvatore Ganacci. Pjesma opisuje situacije iz mnogih obitelji kod nas, kad babe i didovi iznajmljuju apartmane.

Ukratko, skupljaju lovu za crne dane, broje je dok su reklame turskih serija, a mi unuci spavamo na podu jer su nam krevete zauzeli gosti... Objavio sam "lyrics video“ za pjesmu te okupljam ekipu kako bih snimio prve kadrove spota“ - otkrio je Mark Maret.


U međuvremenu, mladi Splićanin će nastupiti na "Licu godine Hrvatske & The Best Model of Croatia 2024“, gdje će "Babe i didove“ izvesti prvi put uživo, a zatim nastavlja rad na drugom albumu, koliko mu dopuste školske obveze u splitskoj Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju, gdje pohađa prvi razred.

Dodajmo, Mark Maret sam stvara i producira elektronsku glazbu u profesionalnom softveru Ableton Live od svoje devete godine, nakon što su mu roditelji, umjesto igrica, dali na korištenje računalo opremljeno za glazbu.

Prvi album "Kidstep“ je objavio 2021. godine, a može ga se preslušati na njegovom YouTube kanalu.

Mark se bavi i videom i 3D grafikom, sam sebi snima spotove i druge materijale. Njegova glazba distribuira se na Spotifyju, Apple Musicu, Bandcampu i mnogim drugim servisima, a može se pronaći i kao glazbena podloga na Instagramu, Facebooku i TikToku.

Želja mu je bolje opremiti svoj kućni studio i surađivati s drugim mladim splitskim glazbenicima i reperima koji rade autorske stvari.

Tko zna, možda baš za njega budemo navijali na Eurosongu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 17:03