StoryEditorOCM
ShowbizKAKO SE ZOVE?

Kada je započeo karijeru 70-ih Michaelu Keatonu Ceh filmskih glumaca nije dopustio da koristi svoje pravo ime

Piše SCENA SD
10. rujna 2024. - 10:55

Michael Keaton želi napraviti radikalnu promjenu u svojoj karijeri, jedina stvar koja je važnija od filmova koje glumac snima je njegovo prezime, način na koji ga svijet poznaje. Sada glumac to želi promijeniti i koristiti svoje pravo prezime.

Kada je započeo karijeru 70-ih, Ceh filmskih glumaca nije mu dopustio da koristi svoje pravo ime, Michael Douglas, jer je već bilo zauzeto. Također se nije mogao zvati Mike Douglas, koji je voditelj talk showa, pa je morao potražiti novo ime.

image

Michael Keaton prošloga tjedna u Hollywoodu

Amy Sussman/Getty Images Via Afp

Sve je to objasnio u časopisu People, napominjući da je ovo prezime, Keaton, pronašao u telefonskom imeniku i svidjelo mu se. Od sada želi ponovno koristiti prezime Douglas u svojim budućim projektima, ali bez brisanja Keaton.

Zapravo, u odjavnoj špici ‘Knox Goes Away‘ već se spominje na ovaj način: "Rekao sam im: ‘Hej, samo kao upozorenje, bit ću naveden kao Michael Keaton Douglas‘. A onda je potpuno nestao. Zaboravio sam im dati dovoljno vremena da to omoguće. Ali to će se na kraju dogoditi."

image

Michael Keatonna promociji filma "Beetlejuice Beetlejuice" u Londonu

Benjamin Cremel/Afp

Najmlađi od sedmero djece Georgea Douglasa, građevinskog inženjera, i Leone, domaćice, Keaton kaže da je njegovo djetinjstvo provedeno u predgrađu Pittsburgha bilo "fantastično", iako su njegovi roditelji imali skromna sredstva.

"Uvijek sam bio zabavan. Jer kad ste najmlađi, imate uvijek publiku", kaže on. "Shvatio sam da mogu nasmijati ljude i izvući se iz nevolje ili upasti u nevolje."

image

Michael Keatonna promociji filma "Beetlejuice Beetlejuice" u Londonu

Benjamin Cremel/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 01:10