StoryEditorOCM
ShowbizBRAČNI KRAH

Hoće li J. Lo gorko zažaliti što to nije napravila? Kako će se podijeliti masnih 650 milijuna dolara? Svi bruje o ovome

Piše Marija Čović
22. kolovoza 2024. - 09:19

Njihova je ljubav dobila drugu priliku, ali ipak nije potrajala, dvije godine nakon vjenčanja Jennifer Lopez je podnijela zahtjev za razvodom od Bena Afflecka.

Mnogi su od starta govorili da je taj brak, njezin četvrti, njegov drugi, osuđen na propast, nevolje u raju stalno su se nazirale i punile medijski prostor, a 55-godišnja glazbena i filmska diva je u sudskim dokumentima navela 26. travnja ove godine kao dan razlaza.

image

Velebno zdanje na Beverly Hillsu trebao je biti bračni dom, ali sada je na prodaju

Nobyline@backgrid/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Nobyline@backgrid/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ono što je neutralnim promatračima sada najzanimljivije jest kako će uskoro bivši bračni par razriješiti financijsku podjelu. Jennifer i 52-godišnji glumac, redatelj i producent Ben, imaju kumulativno bogatstvo vrijedno oko 650 milijuna dolara, ali ona je puno bogatija od njega, "teška" je oko 400 milijuna dolara.

Nema predbračnog ugovora

S obzirom da ga nije spomenula u dokumentima kojima traži razvod, Jennifer i Ben po svemu sudeći nisu potpisali predbračni ugovor, što znači da se sva zarada koju su oboje ostvarili tijekom braka smatra zajedničkom imovinom.

Jedna od najvećih stavki oko koje će se morati dogovoriti je 60,85 milijuna dolara vrijedna kuća na Beverly Hillsu, koju su kupili prošle godine. Kuću koja ima 12 spavaonica i 24 kupaonice oglasili su na prodaju u lipnju za 65 milijuna dolara, ali su potom povećali cijenu na 68 milijuna nakon posljednjih preinaka na golemoj kući.

image

Ben Affleck se iselio iz kuće koju je kupio s Jennifer, sada je prodaju za 68 milijuna dolara

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ben se iz bračnog doma iselio prije nekoliko mjeseci i navodno kupio kuću vrijednu 20,5 milijuna dolara u četvrti Pacific Palisades, ali trenutačno živi u kući u Bretnwoodu za koju plaća najam od 100.000 mjesečno, a nalazi se vrlo blizu kuće u kojoj živi njegova bivša prva supruga Jennifer Garner i njihovo troje djece, Violet, Fin i Samuel.

Tijekom braka JLo i Ben su profesionalno bili vrlo aktivni, on je glumio, režirao i producirao nekoliko filmova, neki su u pripremi, a ona također u tom razdoblju ima nekoliko filmova i glazbenih videouradaka, uz to je pokrenula novi posao s brendom alkoholnih pića Delola Spritz. Imaju i dva zajednička projekta, "Poljubac žene pauka" i "Unstoppable", Jennifer glumi u oba.

Podjela zarade

Zarada koju su ostvarili na svim tim projektima tijekom braka bit će predmet brakorazvodne parnice, a Jennifer je u zahtjevu za razvodom navela kako se odriče alimentacije i traži da je sud ne dodijeli ni oskarovcu Benu.

Ona je plaćala većinu troškova tijekom braka, kao i veći dio iznosa za koji su kupili kuću, a Ben je navodno prigovarao zbog trošenja iako je, barem tako ona tvrdi, od nje izvukao gomilu novca.

image

Ben i Jennifer nisu zajedno od travnja, a sada je ona podnijela zahtjev za razvodom

Michael Tran/Afp

Hoće li se uspjeti civilizirano dogovoriti oko svega ili će ući u "prljavu" parnicu, tek ćemo vidjeti. Jennifer ima 60 dana od podnošenja zahtjeva za razvodom da sudu podnese cjelovito financijsko izvješće, a potom Ben ima 60 dana da napravi to isto.

Par je izrekao bračne zavjete u srpnju prošle godine na tajnom vjenčanju u Las Vegasu, nakon čega je u kolovozu uslijedila trodnevna svadbena proslava na Benovom imanju u Georgiji. Ben i Jennifer vezu su započeli još 2002. godine nakon što su se zaljubili na snimanju filma "Gigli" u prosincu 2001. godine. Njihova je veza izazvala golemo zanimanje medija, tabloidi su ih prozvali "Bennifer".

Zaručili su se u studenome 2002. godine i planirali vjenčanje 14. rujna 2003. u Santa Barbari u Kaliforniji, ali su ga četiri dana prije ceremonije odgodili zbog goleme medijske pozornosti. U to vrijeme im nije bilo suđeno i razišli su se u siječnju 2004. godine. Jennifer je rekla kako je Benova uznemirenost zbog medijskog proganjanja bio jedan od razloga za raspad veze.

Ni druga prilika nije uspjela

Tijekom godina ostali su u kontaktu i uvijek su jedno o drugom govorili s poštovanjem. Nakon što su ponovno postali par, oboje su govorili o tome koliko su sretni što su dobili drugu priliku. No, nije potrajalo. Izvor blizak paru kazao je kako se njih dvoje nikad neće prestati voljeti, ali ona njega ne može kontrolirati, a on nju ne može promijeniti – nije bilo nikakvih šansi da će to potrajati.

image

Jennifer je bila u vezi i s reperom Diddyjem Combsom

Vince Bucci/Afp

Jenniferin ljubavni život bio je pun uspona i padova, gotovo desetljeće bila je u vezi sa Davidom Cruzom, svojom srednjoškolskom ljubavi, a razišli su se sredinom 90-ih. Tih godina pojavljivala se u nekoliko televizijskih serija, a slavu je počela stjecati filmovima "Selena" i "Anaconda" iz 1997. godine. Bila je to godina u kojoj se prvi put udala, suprug joj je postao kubanski konobar i povremeni glumac Ojani Noa. Brak je bio kratkog vijeka, niti godinu dana, razveli su se u siječnju 1998. godine.

Dok je pripremala svoj prvi album "On The 6", Jennifer je započela vezu s jednim od njegovih glazbenih producenata, Diddyjem Combsom. Tijekom te veze Jennifer je postajala sve popularnija i na modnoj sceni, a na dodjeli nagrada Grammy 2000. godine odjenula je svoju dosad najpoznatiju kreaciju – zelenu Versace haljinu od svilenog šifona koja je vrlo malo toga ostavljala mašti.

Ona i Sean su uhićeni 27. prosinca 1999. nakon pucnjave ispred noćnog kluba na Times Squareu, a teretilo ih se za posjedovanje oružja i ukradenih predmeta, ali je Jennifer nakon samo sat vremena oslobođena sumnji. Prekinuli su 2001. godine, nedugo prije početka suđenja Seanu koji je kasnije oslobođen svih optužbi.

Četiri braka

Suprug broj dva postao je Chris Judd, plesač i skladatelj, kojeg je Jennifer upoznala dok je režirao spot za njezin hit "Love Don‘t Cost A Thing". Brzo su postali nerazdvojni i vjenčali su se u rujnu 2001. godine. I taj je brak bio vrlo kratkog vijeka, razišli su se u lipnju 2002., a razvod je finaliziran 2003. godine.

image

Jennifer Lopez s bivšim suprugom Marcom Anthonyjem ima blizance Emme i Maxa

/Shutterstock

Slijedila je veza s Benom Affleckom, zaruke, isplanirano vjenčanje i razlaz u siječnju 2004. godine. Nakon razlaza s Benom, Jennifer je započela svoju dosad najdulju vezu, suprug broj tri joj je 2004. postao latino glazbenik Marc Anthony. Četiri godine kasnije dobili su blizance Emme i Maxa. Bračna sreća ipak nije još dugo potrajala, 2011. su objavili da se razilaze, a razvod je finaliziran 2014. godine.

Za Jennifer je slijedila veza s njezinim bivšim plesačem Casperom Smartom, s prekidima su bili zajedno od 2011. do kolovoza 2016. godine. U siječnju 2017. Jennifer je započela vezu s bivšom bejzbolskom zvijezdom Alexom Rodriguezom, zaručili su se u ožujku 2019. godine, ali su vjenčanje dva puta odgađali zbog pandemije korone.

image

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez

O‘connor/Pa Images/Profimedia/O‘connor/Pa Images/Profimedia

Dvije godine kasnije veza je pukla, a razlazu je najviše kumovalo njegovo "prijateljstvo" s Madison LeCroy, poznatoj po reality seriji "Southern Charm". Madison je tvrdila kako je telefonski razgovarala s Rodriguezom, ali da je to bilo "nevino" i da on nikad nije fizički prevario Jennifer.

Vrlo brzo nakon što su Jennifer i Alex okončali vezu, pojavile su se informacije da je obnovljena njezina romansa s Benom Affleckom koji je od 2005. do 2018. bio u braku s glumicom Jennifer Garner s kojom je glumio u filmu "Daredavil". Razlaz su objavili u lipnju 2015. godine, a Ben je nastavio živjeti u kući za goste njihovog imanja do sredine 2017. godine.

Bolno iskustvo

U travnju te godine podnijeli su zajednički zahtjev za razvodom tražeći zajedničko fizičko i zakonsko skrbništvo nad troje djece. Angažirali su posrednika koji im je pomogao postići financijski dogovor, a razvod je finaliziran u listopadu 2018. godine. Ben je 2020. za razvod kazao da je to ono zbog čega najviše u životu žali, vrlo bolno iskustvo.

image

Jennifer Garner i Ben Affleck imaju troje djece

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

Prije Jennifer Garner, Ben je od listopada 1997. bio u vezi s glumicom Gwyneth Paltrow nakon što su se upoznali na Miramaxovoj večeri, a sljedeće godine su zajedno radili na filmu "Zaljubljeni Shakespeare". Premda su prvi put prekinuli u siječnju 1999. godine, nekoliko mjeseci kasnije Gwyneth je uvjerila Bena da glumic s njom u filmu "Bounce" i uskoro su obnovili vezu, ali su se definitivno razišli u listopadu 2000. godine.

image

Ben Affleck je bio u vezi i s kubanskom glumicom Anom de Armas

Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Nakon raspada braka s Garner, Ben je od 2017. do 2019. održavao vezu na daljinu s televizijskom producenticom Lindsay Shookus, koja je radila u New Yorku, a potom je Ben početkom 2020. započeo vezus kubanskom glumicom Anom de Armas s kojom je godinu prije snimao film "Deep Water". Razišli su se 2021. i potom je u njegov život ponovo ušla Jennifer Lopez.

Alkohol i depresija

Affleck ima problem s tjeskobom i depresijom i uzima antidepresive od 26. godine. Niz godina se bori i s alkoholizmom. Jednom je prilikom rekao kako je koristio alkohol da ublaži stalni osjećaj nelagode i da mu je trebalo dugo vremena da samome sebi prizna da je alkoholičar, a to i druge ovisnosti su problemi s kojima su se suočavali još neki članovi njegove obitelji, uključujući oca i brata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 14:55