StoryEditorOCM
Showbiz‘NAKON LJETA‘

Goran Navojec je zaljubljen preko ušiju, u Splitu govori o svojoj voljenoj Splićanki: Divno je s njom, prekrasna je žena

Piše SCENA SD
6. rujna 2024. - 08:06

U čarobnom ambijentu splitskog Ljetnog kina Bačvice održana je ekskluzivna projekcija filma ‘‘Nakon ljeta‘‘, najnovijeg ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića. Poznati redatelj osvrnuo se na snimanje filma koje se odvijalo na otoku Prviću.

"Provesti dva mjeseca na nekom otoku je divno samo po sebi. Bilo je i komplikacija i nekih teških trenutaka, ali nekako kad čovjek završi sve i kad film ispadne dobro, sve to padne u zaborav, tako da ostanu samo lijepa sjećanja‘‘, rekao je Danis pred kamerama inMagazina.

Film prati mladu ženu iz Zagreba, koja dolazi na dalmatinski otok kako bi riješila obiteljsko nasljedstvo. U susretima s lokalnim stanovnicima i suočavanju s vlastitom prošlošću, Maja prolazi kroz osobnu transformaciju. U ulozi Maje našla se glumica Anja Matković, koja ujedno supotpisuje scenarij filma.

image

Goran Navojec i Anja Matković

Antonio Balić/Cropix

‘‘Ovaj put sam se našla u malo drugačijoj ulozi i po prvi puta razumijem pisce. Rezultiralo je prekrasnim iskustvom za početak, a mislim da je publika počela prepoznavati ljepotu ovog filma. Zajedništvo života na otoku dok smo ga snimali bilo je ludo‘‘, kaže producentica Anja Matković.

Među glavnim glumcima našao se i glumac Goran Navojec, koji je utjelovio načelnika na otoku. Filmski set je dijelio s ljubavnom partnericom Marijom Škaričić.

image

Goran Navojec i Marija Škaričić snimljeni prije dvije godine na ulicama Pule

Duško Marušić/Cropix

‘‘Mi se u filmu ne susrećemo, ali imali smo priliku raditi nekoliko filmova i ona je meni stvarno najbolja glumica! Ne samo u Hrvatskoj, nego i na ovim prostorima, kako mi to kažemo. Divno je s njom raditi, bojali smo se toga prvi put, kad smo imali priliku raditi skupa, međutim probili smo led i prekrasna je kolegica, osim što je prekrasna žena. Prekrasan je čovjek i predivna kolegica‘‘ - ne skriva niti jedan dojam o svojoj partnerici zaljubljeni Goran Navojec za inMagazin.

image

Marija i Goran na Sarajevo Film Festivalu

Cropix

Glavna uloga Saše, britanskog pisca koji je u krizi srednjih godina i započinje aferu s Majom, oduševila je splitsku publiku. Glumac Uliks, sin legendarnog Bekima Fehmiua, otkriva ima li sličnosti između njega i lika kojeg glumi:

‘‘Naravno da ne i naravno da da. Jedan dio ne može bez onoga što vi jeste, a onda je ipak i u pitanju nešto totalno različito od vas. Nas glumce takve uloge uglavnom zanimaju‘‘, kaže Uliks.

image

Goran Navojec i Danis Tanović u Splitu nakon premijere filma "Nakon ljeta" u Ljetnom kinu Bačvice

Jakov Prkić/Cropix

Snimanje filma na otoku svima je bilo poseban.doživljaj. Anegdota, kažu nam akteri, ima mnogo, ali redatelj Danis jednu scenu nikada neće zaboraviti.

‘‘Snimati osam krava koje trče kroz selo nije nimalo jednostavno i prvi put smo uspjeli snimiti. I onda smo trebali vratiti te krave na početak da snimimo ponovno. Naravno, krave su se razbježale po otoku, pa smo proveli dva sata u noći ganjajući krave po Prviću, haha! Ali uspjeli smo na kraju snimiti i te scene‘‘ - ispričao je Tanović za Novu TV.

Komična drama ‘‘Nakon ljeta‘‘ nastavlja svoj put po Hrvatskoj, a stiže i u "zatvorena" kina nakon splitskog Ljetnog kina Bačvice.

image

Uliks Fehmiu, Anja Matković, Goran Navojec i Danis Tanović u Ljetnom kinu Bačvice

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 16:11