StoryEditorOCM
ShowbizVelika turneja

Dugmetomanija stiže u Split - sprema se open air koncert sezone

Piše Promo
30. lipnja 2024. - 15:01

„Dugmetomanija“ je zahvatila regiju, najutjecajniji bend ovih prostora zahuktava svoju turneju „Doživjeti stotu“,  a fanovi Bijelog dugmeta s ovom rock postavom benda slave 50. rođendan. Turneja, koja će obići 50 gradova po svijetu,  je krenula iz Sarajeva, gdje je u 24 sata rasprodan koncertni prostor Doma omladine. Prije neku večer je u Nišu 20 000 ljudi uživalo u bezvremenskim pjesmama Dugmeta i pjevalo uglas zajedno s Alenom i Tifom.  Bend je sve uigraniji i s nestrpljenjem iščekuje nove koncerte. Jedan u nizu je i koncert Bijelog dugmeta u  Splitu, Open Air koncert na novom prostoru ispred kluba Porat(31.08.2024; zgrada ex. Dalmacijavina u Stinicama).

image

Turneja Doživjeti stotu

Dusan Dragosavljevic/

Dosadašnji koncerti trajali su više od dva i po sata jer impresivna glazbena ostavština Bregovića, Tife, Alena, Điđija, Redžića i Ogija ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pa publika bendu ne dozvoljava da se skine s pozornice.  Ni velika vrućina nije zaustavila svirku u Nišu, jednostavno Dugmetomanija se zahuktala i dolazi u Split. I sigurno je kako novo okupljanje rock postave Bijelog dugmeta izaziva euforiju, a razlog okupljanja ove rock postave objasnio je Goran Bregović:

- Ne slavim  rođendane, ali 50 godina dugmeta mi se slavi, ima nešto u tome da mi je nakon 50 godina još uvijek lijepo svirati te pjesme, a oduševljen sam da ima publike koju to zanima.

image

Turneja Doživjeti stotu

Set lista sadrži 30 velikih pjesama, s pjesmom Padaju zvijezde otvara se koncert a malo po malo bend publiku dovodi do ludila. Pa zato i Bregović kaže:

- Obećavam izvrsne koncerte, bit će ludo. Ko ne poludi na koncertu Dugmeta taj nije normalan! – najavljuje nastavak turneje Bregović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 03:12