StoryEditorOCM
ShowbizPOSTHUMNA OBJAVA

Danas bi slavio 66. rođendan, njegova voljena Matija ispunila mu je želju: Ovim je riječima moj Jure želio opisati...

Piše SCENA SD
24. rujna 2024. - 19:01

Da je još među nama, Jurica Popović danas bi proslavio 66. rođendan. Njegova životna partnerica Matija Vuica odlučila ga je oblilježiti na poseban način. Posthumno je objavila njegovu pjesmu "Cijeli život u jednu suzu stane", koju je glazbenik snimio, ali je, nažalost, nije stigao predstaviti, piše dnevnik.hr.

Gotovo pola stoljeća zajedno su koračali istim glazbenim i životnim putem. Matija Vuica i Jurica Popović ispisali su jednu od najljepših ljubavnih priča u Hrvatskoj.

"Ne znam od kuda dolazim ni kamo idem, ali znam da će putovanje biti i dalje jako zanimljivo. Ovim je riječima moj Jure želio opisati i približiti vam ovu pjesmu, a ja sam odabrala današnji datum za predstavljanje, jer danas 24. 9. 2024. je poseban datum - rođendan Jurice Popovića", objasnila je Matija. 

Matijina i Juričina ljubavna priča započela je slučajnim susretom na rivi u Metkoviću, ispred hotela gdje su se mladi sretali međusobno "sinjavali". Matiju je osvojio zgodni sugrađanin koji je srednju školu pohađao u Splitu i na rivu dolazio moderno odjeven, različit od drugih, a njega je privukla atraktivna crnka, koja se i odijevanjem i izgledom razlikovala od većine djevojaka.

Ona je tada bila štreberica, oduvijek odlikašica, a on je već bio DJ i stvarao muziku. Uskoro je zapjevala u bendu koji je on osnovao, a dvoje mladih kreativaca spojila je ljubav i glazba.

Od prvog dana prihvatili su i uvažavali i međusobne suprotnosti koje nikad nisu bile prepreka da uživaju u najrazličitijim aktivnostima, putovanjima i životnim izazovima, a nepovjerenje, svađanje ili ljubomora u njihovoj vezi nisu postojali, ispričala je Matija.

image
Biljana Gaurina/Cropixix
image

Jurica Popović i Matija Vuica na Severininom vjenčanju

Danijel Soldo/Cropix
image

Jurica i Matija na proslavi 80. rodjendana Slobodne Dalmacije

Duje Klarić/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 19:18