StoryEditorOCM
ShowbizVELIKA STVAR

Celine Dion otvara Olimpijadu u Parizu: šuška se da sprema spektakl s ovom velikom zvijezdom, viđene su u istom hotelu

Piše Marina Knežević Petković
25. srpnja 2024. - 12:21

Celine Dion, slavna kanadska pjevačica, posljednjih se godina suočava s teškom bitkom protiv rijetkog neurološkog poremećaja poznatog kao stiff-person sindrom (SPS).

SPS uzrokuje ukočenost mišića i grčeve, što značajno otežava fizičku aktivnost. Dion je ovu dijagnozu objavila 2022. godine, te otkazala sjevernoameričku turneju i stalne nastupe u Las Vegasu. Unatoč strašnoj sudbini, Celine Dion se ne da, vrlo je posvećena pjesmama i obožavateljima. Dobila je prestižnu priliku nastupiti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

image
Angela Weiss/Afp

Ovaj nastup označava njezin prvi veliki povratak nakon dugog razdoblja smanjenih javnih nastupa zbog zdravstvenog stanja. Na Olimpijskim igrama izvest će samo jednu pjesmu, a Dion je presretna zbog pružene prilike. Njezin tim osigurava da sve bude spremno za ovaj važan događaj.

U svom nedavnom dokumentarcu "Ja sam: Celine Dion", pjevačica otvoreno govori o svojoj borbi sa SPS-om i prilagodbi na život s ovim poremećajem. Dokumentarac ima za cilj podići svijest o ovoj rijetkoj bolesti i pružiti podršku drugima koji se suočavaju s istim problemom. Dion je u više navrata istaknula kako joj je glazba nedostajala i kako je željna ponovno nastupati pred svojim obožavateljima. 

image
Angela Weiss/Afp

Naime, pretpostavke o njenom nastupu pokrenuo je njen dolazak u pariški hotel Royal Monceau u blizini bulevara Champs-Élysées, u koji je stigla u ponedjeljak, 22. srpnja. U istom hotelu trenutno odsjeda i Lady Gaga, stoga kruže pretpostavke da će na otvaranju Olimpijskih igara nastupati upravo njih dvije, piše muzika.hr.

image

Lady Gaga 

Tolga Akmen/Afp

Celine Dion je je simbol snage i otpornosti. Iako je njezino zdravstveno stanje ozbiljno, njezina želja za povratkom na scenu i povezivanjem s obožavateljima ostaje nepokolebljiva. Obožavatelji diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju njezin nastup na Olimpijadi, koji će sigurno biti jedan od najupečatljivijih trenutaka ceremonije otvaranja.

Njezin potencijalni nastup na Olimpijskim igrama ne samo da će obilježiti njezin povratak, već će i skrenuti pažnju na stiff-person sindrom, podižući svijest o ovom rijetkom i teškom poremećaju. Dion ostaje predana svojoj misiji podizanja svijesti i pomoći drugima kroz svoju glazbu i javne nastupe.

image

Lady Gaga i Celine Dion zvuče kao sjajan spoj

Robyn Beck/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:27