StoryEditorOCM
Showbiz‘ANĐELICA‘ U FOKUSU

Carla Bruni-Sarközy nije ‘prošla lišo‘: bivši model i prvu damu čeka sud! Optužena je za skrivanje dokaza, podmićivanje

Piše Marija Čović
20. listopada 2024. - 20:23
Carla Bruni Sarkozy na reviji Victoria‘s Secret (lijevo) i na crvenom tepihu Canneskog festivala (desno)Profimedia, AFP

I anđeli imaju mane, bolje rečeno ‘anđelice‘ slavnog brenda donjeg rublja Victoria‘s Secret, koji se nakon šest godina stanke vratio modnom revijom u New Yorku.

Među onima koje su izazvale najviše pozornosti bila je bivša francuska prva dama Carla Bruni-Sarközy, koja je debitirala na reviji Victoria‘s Secreta nedugo prije 57. rođendana. Carla je pistom prošetala u crnoj, seksepilnoj, čipkastoj kreaciji, koja je naglasila njezinu još uvijek zavidnu manekensku figuru, makar su tragovi godina ipak vidljivi.

No, talijansko-francuska manekenka, glazbenica i glumica očigledno je uživala u prilici da u toj životnoj dobi stekne krila anđelice, tridesetak godina nakon što je manekensku slavu stekla noseći modele najslavnijih brendova poput Diora, Chanela i Versacea.

Njezina prva, a možda i posljednja revija za Victoria‘s Secret došla je godinu dana nakon što je javnosti otkrila da joj je četiri godine prije dijagnosticiran rak dojke. Prošla je operativni zahvat, zračenje i hormonsku terapiju, a kazala je da je imala sreće jer je rak otkriven u ranoj fazi dok još nije imao priliku postati agresivan.

Spasila je mamografija

Carla je kazala kako svake godine, na isti datum, obavlja mamografiju, a da to nije činila, rak bi sigurno napredovao.

"Da to ne radim svake godine, danas ne bih imala lijevu dojku", kazala je Carla, dodajući da je oklijevala s otkrivanjem svoje dijagnoze, ali je to učinila kako bi poslala poruku svim ženama da redovito idu na mamografiju jer njihovi životi ovise o tome.

image

Carla u Cannesu 2023. godine

Valery Hache/Afp

Carla Gilberta Bruni Tedeschi, sada Carla Bruni-Sarközy de Nagy-Bocsa, rođena je 23. prosinca 1967. u Torinu. Njezina je majka pijanistica Marisa Borini, a zakonski otac industrijalac Alberto Bruni Tedesci. No, Carla je u razgovoru za Vanity Fair 2008. otkrila da je njezin biološki otac Maurizio Remmert, klasični gitarist koji potječe iz bogataške obitelji.

Carlinu majku Marisu 19-godišnji Maurizio upoznao je na koncertu u Torinu, a njihova je veza potrajala šest godina. I Carla je rođena u bogatoj obitelji, njezin djed Virginio Bruni Tedeschi je dvadesetih godina prošlog stoljeća osnovao tvrtku CEAT za proizvodnju automobilskih guma, koja je 70-ih godina prodana tvrtki Pirelli.

image

Uz manekensku, Carla je ostvarila i uspješnu glazbenu karijeru

Alessandro Bremec/Nurphoto Via Afp

Carlina obitelj preselila se u Francusku 1975. godine, navodno kako bi izbjegla prijetnje o otmici Crvenih brigada. Njezina sestra je glumica i redateljica Valeria Bruni Tedeschi, a imala je i starijeg brata - Virginio Bruni Tedeschi umro je u srpnju 2006. od komplikacija HIV/AIDS-a. Od biološkog oca ima polusestru Consuelo Remmert.

Uloga u filmu Woodyja Allena

Carla se školovala u Francuskoj i Švicarskoj, u Parizu je namjeravala studirati umjetnost i arhitekturu, ali je s 19 godina napustila studij kako bi se posvetila manekenskoj karijeri, a potom i glazbi, pisala je pjesme za druge izvođače, a svoj prvi album "Quelqu‘un m‘a dit" objavila je 2003. godine, a proveo je 34 tjedna među prvih deset albuma francuske ljestvice. Sljedeće godine je objavila album "No Promises", godinu kasnije "Comme si de rien n‘etait", 2013. je objavila album "Little French Songs", a 2017. svoj peti album "French Touch".

image

Carla na reviji Karla Lagerfelda u listopadu 1995. godine

Gerard Julien/Afp

Tijekom manekenske karijere radila je sa slavnim dizajnerima i modnim kućama, među kojima su Christian Dior, Givenchy, Paco Rabanne, Sonia Rykiel, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, John Galliano, Yves Saint-Laurent, Chanel, Versace... Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća Carla je bila među 20 najbolje plaćenih svjetskih manekenki, na vrhuncu je zarađivala 7,5 milijuna dolara godišnje, a danas se njezino bogatstvo procjenjuje na 15 milijuna dolara.

image

Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbel, Cindy Crawford i Helena Christensen na završetku Versaceove revije u Milanu u rujnu 2017. godine

Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Uz manekensku i glazbenu karijeru, koja joj je bila glavna preokupacija od 1997. godine, Carla je glumila i u filmu "Ponoć u Parizu” (2011.) Woodyja Allena.

Priznala je kako uopće nije glumica, ali nije željela propustiti takvu priliku.

Modnim pistama se povremeno vraćala, zajedno s Claudiom Schiffer, Naomi Campbell, Helenom Christensen i Cindy Crawford, u rujnu 2017. je zatvorila Versaceovu reviju, koja je bila posveta pokojnom Gianniju Versaceu.

Clapton, Jagger, Trump, Costner

Tijekom godina manekenske slave, Carla je bila u vezi s Ericom Claptonom, potom Mickom Jaggerom, navodno je bila u vezama s Donaldom Trumpom i Kevinom Costnerom. Svoje prvo dijete, sina Aureliena, rodila je 2001. u vezi s profesorom filozofije Raphaëlom Enthovenom. Pričalo se da je bila ljubavnica njegovog oca novinara Jean-Paula Enthovena u vrijeme kad je započela vezu s Raphaëlom, koji je u to vrijeme bio u braku sa spisateljicom Justine Levy.

image

Carla Bruni i Raphael Enthoven s kojim ima sina Aureliena

Martin Bureau/Afp

Carla je tvrdila da je s Jean-Paulom izašla samo nekoliko puta i nikad mu nije bila ljubavnica, te da je Raphaël već bio u procesu razvoda kad su se upoznali nekoliko mjeseci nakon što se zadnji put vidjela s njegovim ocem. Pjesma "Raphaël" s njezinog albuma "Quelqu‘un m‘a dit" je o njihovoj vezi.


Justine Levy je 2004. objavila knjigu "Rien de Grave", koja je na engleskom objavljena 2005. pod naslovom "Nothing Serious", o kraju svog braka s Raphaëlom Enthovenom, u kojemu lik nazvan Paula predstavlja Carlu Bruni. Carla je u jednom razgovoru rekla da je Enthoven prekinuo njihovu vezu u svibnju 2007. jer je osjećao da su postali kao prijatelji, a ostali su u dobrim odnosima.

image

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sa suprugom Carlom

Mustafa Yalcin/Anadolu Via Afp

U studenome 2007. Carla je upoznala friško razvedenog francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, nakon kratke romanse vjenčali su se 2. veljače 2008. u Elizejskoj palači u Parizu. Bio je to Carlin prvi i Sarkozyjev treći brak, a u prosincu te godine postala je i francuska državljanka. Magazin Forbes je 2010. francusku prvu damu uvrstio na 35. mjesto najmoćnijih žena svijeta. U listopadu 2011. Carla je rodila kćerku Giuliju, a njezina uloga prve dame Francuske završila je u svibnju 2012. godine.

Optužbe zbog Gadafijevog novca

Ova godina nije sva u znaku uspješnog povratka na modu pistu, bivša francuska prva dama prije nekoliko mjeseci suočila se s optužbama vezanima za skandal koji datira još iz 2007. godine i vezan je uz nezakonito financiranje predsjedničke kampanje njezinog muža i uključuje novac kojeg je dobio od libijskog diktatora Moamera Gadafija.

image

Carla Bruni na reviji Johna Galliana u listopadu 1997. godine

Thomas Coex/Afp

Prema francuskim medijima, Carla Bruni-Sarkozy je optužena za prikrivanje dokaza, manipuliranje svjedocima i pokušaj podmićivanja. Puštena je uz jamčevinu i zabranu kontakta s bilo kime uključenima u postupak, osim svoga supruga.

Nicolasa Sarkozyja dogodine očekuje suđenje za uzimanje novca od Gadafija za financiranje svoje uspješne predsjedničke kampanje, optužen je za korupciju, nezakonito financiranje kampanje, pronevjeru javnog novca... On je uvijek negirao sve optužbe, a što će suđenje donijeti njemu i Carli, tek ćemo vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 20:27