StoryEditorOCM
ShowbizISKRENO

Bora Đorđević je u intervjuu prije smrti otkrio što misli o Thompsonu: ‘Nema razloga da izvodi te pjesme‘

Piše Vijesti SD
5. rujna 2024. - 20:25

Nedavna vijest o tome da je preminuo Bora Đorđević potresla je cijelu regiju. Đorđević je u intervjuu za Index 2015. godine podijeli i svoje mišljenje o Marku Perkoviću Thompsonu.

- Pratio sam njegovu karijeru, kako da ne? Slušao sam neke njegove pjesme koje nisu nabijene šovinizmom i to zvuči sasvim pristojno. Mislim da nema razloga da pjeva ove druge pjesme - kazao je tada. 

Rekao je i da je nastupao u Kinu dan prije "Oluje".

- Nastupali smo u Kninu dan prije nego što je pao i mirno ću reći jednu stvar - Knin je prodan. Svi putevi, i onaj preko Grahova, bili su otvoreni, ali to su očito neke političke igre bile u koje ne mogu ući i koje mi nisu jasne. Knin ne bi pao tek tako. Postoji neka pozadinska priča. Svirao sam tamo nekoliko puta, počasni sam građanin Knina, a bio sam čak i direktor Kninskog kulturnog leta. A tamo sam do pada dovodio i razne druge izvođače - rekao je Đorđević.

Pitali su ga i što misli o nacionalizmu.

- . Nacionalist znači voljeti svoj narod, a biti šovinist je nešto jako ružno jer to znači mrziti druge narode. Vjerujte mi, nikog ne mrzim, ali ponosan sam što sam Srbin - zaključio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48