StoryEditorOCM
ShowbizPROBLEMI S PLUĆIMA

Bora Čorba kao Tito: liječi se u Ljubljani. Stanje glazbenika ogrezlog o četništvo je jako loše, na respiratoru je

Piše SCENA SD
25. kolovoza 2024. - 08:27

Glazbenik Bora Đorđević, frontmen benda "Riblja čorba" i poznat i kao Bora Čorba, trenutno je na liječenju u bolnici u Ljubljani, javlja Nova.rs.

Primljen je zbog problema s plućima, javljaju da je priključen na respirator.

Podsjećamo, prije nekoliko dana je na službenoj stranici benda objavljeno priopćenje da se otkazuju svi njihovi nastupi u narednom razdoblju zbog pogoršane zdravstvene situacije frontmana grupe.

"Dragi prijatelji, uslijed narušenog zdravstvenog stanja, Bori Đorđeviću su liječnici zabranili da putuje i da se izlaže naporima zbog jake upale pluća i pogoršanja kronične, opstruktivne bolesti pluća. Naravno, kao i uvijek, pobijedit ćemo bolesti i čim se Bora oporavi vidimo se na novim druženjima“, stoji u objavi grupe.

image
/Shutterstock

Bora Đorđević i njegova "Riblja čorba" zauvijek će na ovim prostorima uživati (uz činjenicu da su iznjedrili jednog Bajagu, koji ih je, krenuvši iz benda u samostalnu karijeru, u drugoj polovici 80-ih popularnošću i "pregazio") kultni glazbenički status, zahvaljujući antologijskim pjesmama kao što su: "Pogledaj dom svoj, snđele", "Dva dinara druže", "Lutka sa naslovne strane", "Neu da ispadnem životinja", "Kada padne noć"...., ali i razočarenje velikog broja fanova kad su spoznale njegove političke ideje.

Čorba se, nažlost, ispostavio kao deklarirani zagovornik četničkog pokreta, premda je pokušavao objasniti da se "pojam četništva" drugačije shvaća u Srbiji, a drugačije u Hrvatskoj.

image

"Bori Đorđeviću su liječnici zabranili da putuje i da se izlaže naporima" - objavioli su članocvi "Riblje čorbe" na njihovim stranicama

Facebook

"Nikad nisam bio član Radikalne stranke i nikad se nisam zalagao za Veliku Srbiju, ali zalažem se da srpski narod bude ujedinjen", ustvrdio je Đorđević kad je prvi put govorio za hrvatske medije nakon 20 godina.

Na upit ako je četništvo antifašistički pokret, znači li to da su partizani, po njemu, fašisti, Bora Čorba nije imao odgovor.

"Član sam Srpskog četničkog pokreta, nacionalnog pokreta koji je puno stariji od 2. svjetskog rata. Nacionalist sam, i to je dobro. Volim svoj narod i ponosan sam na to što jesam. Definitivno nisam šovinist i ne mrzim druge narode", bila je jedna od njegovih izjava u emisiji "Epicentar". U kojoj je ugledni novinar Pero Zlatar ustvrdio kako je Ceca u mnogome pomogla Vojislavu Koštunici, zajedno sa članom Koštuničine stranke Borom Đorđevićem.

Da bi potvrdio svojn stav i status, Bora Čorba je pred pravoslavnim svećenicima položio i zakletvu, te je službeno proglašen "četničkim vojvodom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 16:32