StoryEditorOCM
ShowbizOZLJEDA NA RADU

‘Bacija san se da spriječim pad diteta!‘: pjevač Nenad Vetma se na Braču srušio s pozornice i ozlijedio se. Evo priče

Piše Lenka Gospodnetić
3. srpnja 2024. - 14:45

Neuobičajena nezgoda na koncertu u Mircima na Braču dogodila pjevaču Nenadu Vetmi iz Splita. Naime, na nastupu u sklopu 40. Supetarskog lita, na fjeri u Mircima povodom blagdana Pohođenja Blažene Djevice Marije Vetma je – pao s pozornice i ozlijedio nogu. Zamolili smo ga da nam prepriča detalje, a on je izišao ususret.

- Bilo je lipo, rado san se odazva pozivu direktorice Turističke zajednice Supetar Martine Rendić. Supetrani, mještani Mirca i drugih okolnih mista pivali su zajedno sa mnom i bendom The Vetmans; jedini problem je bilo puno dice na pozornici, oni su veselo skakutali – oko kablova, instrumenata...

Stalno mi je to oduzimalo koncentraciju, brinulo me da se nešto ne ošteti, a onda mi se u jednom trenutku dogodilo nešto još gore: učinilo mi se da će jedna curica past s pozornice, s visine nešto niže od metra. Taman sam piva "Dalilah" od Toma Jonesa u hrvatskoj verziji, "Žena iz snova", kad san vidija taj moment i praktički se bacija da spriječim pad diteta s pozornice.

No, dogodilo se da san se na kraju priko kabela spotaknija – ja. I tako san opleja priko bine, natuka desnu nogu, dobija hematome i oguljotine, evo sad odmaram nogu i pijem lijekove protiv bolova...

image
Sasa Burić/Cropix

Šta je najbolje, ni u jednom trenutku nisam presta pivat! Naravno, najvažnije je da na kraju ditetu nije ništa. Ja ću se "okrpit", navika san na sportske ozljede – vedro će Vetma, inače nekadašnji trofejni tenisač iz juniorske sekcije bivše Jugoslavije, te reprezentativac u tom sportu.

Priupitali smo ga je li zbog "ozljede na radu" upitan njegov nastup na ovogodišnjem Splitskom festivalu?

Naime, u nedjelju bi u natjecateljskoj, finalnoj večeri trebao pjevati "Ankoru ljubavi", skladbu iz radionice Škarpona/Musap-Zuban-Lasan, himničkih stihova "Srce svoje dajem samo tebi, Dalmaciji i Bogu – Splite moj...". Otklanja mogućnost otkazivanja nastupa.

image

I lani je pjevao na "Splitu"

Ante Čizmić/Cropix

- Nema šanse da ne zapivam, makar s nogom u paši i na analegticima! Splitski festival puno mi znači, pisma je odlična i zaslužila je promociju na tako važnom događaju. Veselim se tom nastupu i svim ostalima u toku ove ljetne sezone – poručuje Nenad Vetma, vitalni zabavnjak stare garde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 14:46