StoryEditorOCM
Showbizsprema album

Baby Lasagna potpisao globalni diskografski ugovor s moćnom kućom: ‘Upravo smo završili snimanje nove pjesme i spota!‘

Piše Scena SD
11. lipnja 2024. - 07:00

Hrvatska glazbena zvijezda koja je brzinom svjetlosti osvojila slušatelje diljem svijeta, Baby Lasagna potpisao je globalni diskografski ugovor s Universal Music Groupom čime je započeo novo poglavlje u svojoj umjetničkoj karijeri.

Suradnja s Polydor Germany/Universal Music Hrvatska omogućit će mu pristup globalnom ekosistemu Universal Music grupe i pomoći u daljnjem povezivanju s publikom izvan granica Zapadnog Balkana, paralelno održavajući jaku vezu s obožavateljima u domovini i regiji.

- Oduvijek sam želio eksperimentirati s glazbom i stvarati projekte koji nisu ograničeni na jedan glazbeni žanr. Zadovoljstvo mi je što sam pronašao istomišljenike koji su dovoljno ludi da se upuste u novo poglavlje sa mnom i željni da moju glazbu predstave globalnoj publici. Upravo smo završili snimanje nove pjesme i videa koje jedva čekam podijeliti sa svima. Također, u pripremi je i album na kojem će biti puno novog zvuka. Presretan sam što ću ovo izdanje predstaviti publici, jedva čekam vidjeti i čuti reakcije. S nestrpljenjem iščekujem vidjeti što donosi budućnost - ispričao je Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna.

image

Baby Lasagna

Goran Sebelic/Cropix

- Radili smo s Markom i njegovim timom od siječnja ove godine. Baby Lasagna je nevjerojatno talentiran i kreativan umjetnik koji posjeduje poseban X faktor potreban za osvajanje globalne publike. Iznimno sam zahvalan na povjerenju koje nam je pružio i prilici da budemo partneri u novom i uzbudljivom poglavlju njegove karijere. Polydor Germany kao jak partner i njegova nova diskografska kuća te mi kao Universal Music Hrvatska jako smo sretni što ovakvom umjetniku otvaramo globalni put. Radujemo se nadolazećim izdanjima i razvoju njegove karijere - rekao je Fabian Stilke, generalni menadžer Universal Music Western Balkans.

Podsjetimo, Baby Lasagna je ušao na hrvatski izbor eurovizijskog predstavnika Doru kao rezerva sa sada već globalnim hit singlom ‘Rim Tim Tagi Dim‘. Nakon prvog nastupa na nacionalnom izboru, vinuo se na prvo mjesto na kladionicama kao apsolutni favorit. Na eurovizijskom finalu osvojio je najviše glasova publike te zauzeo drugu poziciju.

- Baby Lasagna je globalnu publiku tijekom Eurovizije očarao svojim jedinstvenim zvukom i nevjerojatnim osjećajem za scenu. Čvrsto vjerujemo u njegov talent i sposobnost da se poveže s još širom globalnom publikom i postane istinska svjetska glazbena zvijezda. Imamo velike planove za njega i jako smo sretni što na njegovom glazbenom putovanju sada službeno počinjemo suradnju s njim, njegovim lokalnim timom i izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska - izjavio je Daniel Schmidt, Senior Vice President Polydor/Island & Ventura Records.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 07:02