StoryEditorOCM
Showbizkasno da se kaje

Anthony Hopkins otkrio da mu je žao što je glumio Hannibala Lectera u tri filma: ‘Pogriješio sam što sam to prihvatio‘

Piše mozaik sd
17. srpnja 2024. - 16:08

Veliki filmski i kazališni glumac Anthony Hopkins u svome portfelju ima dosta odličnih i važnih uloga, ali ipak je najpoznatiji po igranju serijskog ubojice Hannibala Lectera, kojim se bavi nekoliko filmova i serija.

Hopkins je prvi put Lectera igrao o u filmu "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. godine. Film je režirao Jonathan Demme, a uz Hopkinsa u filmu je igrala Jodie Foster i svi troje su dobili Oscara.

Zbog uspjeha toga filma Hollywood je krenuo u snimanje nastavaka, "Hannibal" i "Crveni zmaj". Uloge Hannibala Lectera oba puta su ponuđene Hopkinsu, naravno pojačane za određeni dolarski iznos i on ih je prihvatio. Međutim filmovi nisu bili dobri i uspješni kao prvi pa je Hopkins izrazio žaljenje što je prihvatio ulogu u ostala dva filma.

“Igrao sam Hannibala Lectera jednom, ali sam pogriješio kad sam pokušao još dva puta. Uloga u “Kad jaganjci utihnu” je bila dobra. Bio je to dobar film. Ali ne želim više glumiti Hannibala. Dosta s tim”, rekao je Anthony Hopkins o ulozi koja ga je proslavila, prenosi Far Out Magazine.

image

 Anthony Hopkins priznao je da je pogriješio u prihvaćanju uloga u dva druga filma o Lecteru

Valerie Macon/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 01:05