StoryEditorOCM
ShowbizZa poljičkim stolom

Ako u subotu dođete na koncert Zorice Kondže u Podstrani čeka vas jedinstveni događaj, nećete uživati samo u pjesmi...

Piše Scena SD
8. kolovoza 2024. - 17:58

Da je Podstrana iz godinu u godinu sve traženija turistička destinacija na hrvatskoj zemljopisnoj karti pokazuju brojke noćenja, ali i bogati program Kulturnog ljeta.

Maja Šuput, Jasna Zlokić, Miroslav Škoro, Dražen Zečić, Rišpet... samo su neki od popularnih pjevača koji su ovog ljeta održali nezaboravne koncerte, a ove subote u Podstranu na Sportski centar Petrićevo stiže splitska glazbena diva Zorica Kondža.

Pjevačica će od 21 sat održati koncert, a ova večer, pod nazivom ‘Za poljičkim stolom‘, obećava jedinstveni glazbeni doživljaj.

Svojim prepoznatljivim glasom i emotivnim nastupima otpjevat će neke od svojih najvećih hitova kao što su ‘Zar je voljeti grijeh‘, ‘Tvoje suze‘, ‘Ti si moj san‘ i mnoge druge.

Osim u vrhunskoj glazbi, posjetitelji će moći kušati tradicionalna jela: srdele, crni rižot i nezaobilazni soparnik s komina iz Gata i Doca.

Ulaz je za sve slobodan, poručili su organizatori Općina Podstrana, TZ Općine Podstrana i Društvo Poljičana.

Poljički je soparnik, inače, tradicionalno jelo poljičkih seljaka, a danas istaknuti dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine i gastronomske ponude ovog kraja. Kao svjedok Poljičke Republike djeluje i Društvo Poljičana Sveti Jure Priko, a Podstrana, kao ogranak tog Društva, organizira manifestacije za očuvanje poljičke povijesti i običaja. Jedna od takvih je upravo i spomenuta manifestacija ‘Za poljičkim stolom‘ kojom se posjetiteljima želi približiti poljičke delicije od kojih je najpoznatiji, dakako, poljički soparnik.

image

Zorica Kondža

Tz Podstrana
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 22:24