StoryEditor
PutovanjaAdrian

(Su)kreatori novog lica hrvatskog turizma: drukčiji od drugih prepoznatljivi u srdačnosti, ljepoti i atmosferi

18. srpnja 2020. - 15:26
Na fotografiji: nagrade Adrian za najbolji hotel i villuTom Dubravec/HANZA MEDIA

Uvijek smo drukčiji od drugih. Ponekad si tako samo "tepamo", ali ponekad smo uistinu takvi - unikatni, posebni. Pravi je primjer za tu našu posebnost turistička nam smještajna ponuda. Hrvatska je upravo tu originalna i prepoznatljiva u međunarodnim turističkim krugovima. Primjer za to su mali i obiteljski hoteli, koji nudeći nešto svoje daju više svojim gostima. Srdačnost, obiteljska, topla atmosfera, izravan kontakt, razlog za smijeh - zaštitni su znak takvih hotela, pa uopće ne čudi što su nam postali brend.

Godinama je Slobodna Dalmacija nagrađivala izvrsnost. Desetljećima smo predstavljali male i obiteljske hotele svijetu i narodu, ponosni na vrhunski odabir i njihovih posebnosti i njihovih destinacija. Time smo svjesno poticali obiteljsko poduzetništvo i hrvatski izvozni sadržaj kroz turizam i srodne mu gospodarske grane. Vjerovali smo duboko, a vjerujemo i danas, da je razvijanje autohtonog turizma po mjeri čovjeka, u današnjem vremenu, po najsuvremenijim trendovima i aktualnoj potražnji ono što će nam definitivno pomoći u općem strateškom cilju - produljenju turističke sezone. Uvjereni smo da smo kroz našeg "Adriana" uspjeli i u jačanju tradicijske arhitekture i u zaštiti kulturne baštine. Uspjeli smo kroz gastro i eno-ponudu domaćih proizvođača biti (su)kreator novog lica hrvatskog turizma.

Budući da se u ovoj sezoni, a nema uopće potrebe dodatno kazivati što nam je pandemija uradila, ni jedan koncept prema kojem smo do ove turističke sezone birali hotele nije činio dovoljno korektnim i fer, jer se svi hotelijeri bore i dokazuju svoju kvalitetu svakodnevno u ovoj teškoj situaciji, osmislili smo drukčiji pristup.

Želimo, zajedno s dosadašnjim pobjednicima izbora Adrian, kroz njihovu priču i reportaže proći i preživjeti korona-krizu. Oni su do sada dokazali da su najbolji. Mi ćemo samo - razgovorom i šetnjom kroz rad njihovih ruku i truda i znanja - pokušati pomoći mladima, onima koji se tek na takvom putu vide. Pokušat ćemo vam približiti sigurnost i kvalitetu hrvatskih malih i obiteljskih hotela.

Popis dosadašnjih pobjednika:

2006. hotel Boškinac, Novalja
2007. hotel Vicko, Starigrad Paklenica
2008. hotel San Rocco, Brtonigla
2009. hotel Marco Polo, Gradac
2010. hotel Mozart, Opatija
2011. hotel Vestibul Palace, Split
2012. hotel Villa Lenije, Vinkovci
2013. hotel Park Hvar, Hvar
2015. hotel La Grisa, Bale
2016. hotel Adriatic, Orebić
2017. hotel Sv. Kriz, Trogir
2018. hotel King Krešimir, Šibenik
2019. hotel Korana-Srakovčić, Karlovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 17:50