StoryEditor
Putovanjačarobne destinacije

Skriveni dragulji Europe: Hvar uz bok Portofinu i Buranu

Piše PSD.
21. rujna 2015. - 17:15
Europska neprofitna organizacija "European Best Destinations" (EBD) na svoj popis 13 manje poznatih turističkih mjesta u Europi, uz preporuku da bi ih bilo dobro posjetiti ove godine, uvrstila je i - Hvar.

Koliko god se nama činilo da je naš najsunčaniji otok okupiran partijanerima i luksuznim jahtama, za većinu zapadnjaka on se i dalje očito može smjestiti u kategoriju "skriveni dragulj Europe".

Hvar je opisan kao mjesto jedinstvenog spoja raskošne mediteranske prirode, bogate kulturno-povijesne baštine, te mondene turističke suvremenosti. Naglašeno je kako se grad nalazi u prekrasnom prirodnom okružju te da je okrenut prema južnoj, sunčanoj strani, koja mu je podarila svu mediteransku privlačnost i vedrinu.

Prilikom opisivanja Hvara zaključeno kako je u pitanju jedno od najomiljenijih turističkih odredišta Dalmacije, a boravak u njemu se pretvara u neiscrpan izvor lijepih prizora, ugođaja i avantura.

Piran na prvom mjestuPopis EBD-ovih europskih 13 "skrivenih dragulja" za ovu godinu otvara Piran u Sloveniji, za koji tvrde kako je jedno od najfotogeničnijih mjesta na Mediteranu, a iz neposrednog susjedstva na listi je još i crnogorski Sveti Stefan, kojeg ćete ipak nakon potpune "resortizacije" moći razgledati tek izdaleka.

Hvar stoji uz bok puno poznatijih talijanskih aduta, šarenog mjesta Portofino kraj Genove i otočića Burana u Venecijanskoj laguni, zatim mistične Coimbre u Portugalu i gradića Mellieha na Malti.

Ako ste se odlučili slijediti EBD-ove savjete, možete se početi pakirati za šarmantni Tenby u Walesu i pitoreskni Dinant u Belgiji, ili posjetom Francuskoj "odraditi" čak četiri mjesta s liste.

"Skriveni dragulji" najposjećenije države na svijetu su prekrasni planinski Colmar, Ploumanach s ružičastom kamenom obalom, selo Eguisheim bogato vinogradima i poznato po uzgoju cvijeća, te elitni Cap Ferret na čijim plažama se odmaraju francuski bogataši.

sd, foto: sipa, cropix

Izdvojeno

30. svibanj 2020 01:14