StoryEditorOCM
Putovanjasamo šušur i pijesak

Prestižni portal nahvalio plažu Bačvice, uspoređujući je s karipskom: Kad dođete tamo, pokušajte igrati picigin, akrobatsku verziju odbojke na vodi

Piše PSD
1. kolovoza 2020. - 17:28

Umjesto na Karibe, pođite se kupati na hrvatske plaže, među ostalima i na Bačvice – sukus je preporuke britanskog turističko-putopisnog portala Skyscanner.net sa sjedištem u Velikoj Britaniji (i uredima u Španjolskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Kini, SAD-u i Singapuru).

"Znamo da je trenutno vrlo teško putovati", pišu na ovome portalu, "no uz najnovije savjete i ažuriranja za putovanja u doba korone želimo vas nastaviti inspirirati novim putopisnim sadržajem, tako da kad svijet ponovno otvori svoja vrata, budete spremni."

Te nastavljaju: "Odmor na Karibima ove godine možda neće biti u planu većini Europljana. No, jadranska zemlja u obliku polumjeseca blagoslovljena je beskrajnim obalama okruženima bujnim šumama koje bi vas mogle inspirirati na egzotični bijeg – bez prekoatlantskog leta".

Donose potom popis od deset plaža u Hrvatskoj, od kojih se većina ionako nađe na popisima najljepših po ovom ili onom kriteriju.

Među njima su i superpopularna Stiniva na Visu, Proid u Veloj Luci, uvala Dubovica na Hvaru, Zlatni rat na Braču itd., no uz bok svim tim plažama, koje su više-manje daleko od urbanih sredina, našle su se i – splitske Bačvice.

image
arhiva/Nikola Vilić/HANZA MEDIA

O njima se kaže:

"To je jedna od najboljih plaža u Hrvatskoj za obitelji; nudi plitko more i niz kafića i restorana. To je vrlo posjećeno mjesto – samo kilometar od centra Splita – no njegove pješčane obale i šušur sve nadoknađuju. Ako se osjećate avanturistički, kad dođete tamo, pokušajte igrati picigin, akrobatsku verziju odbojke na vodi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 02:13