StoryEditorOCM
Putovanjaodlučili putnici

Najbolji aerodrom na svijetu je Changi u Singapuru, najgori Ninoy Aquino na Filipinima

Piše PSD.
17. listopada 2013. - 16:51
Najgora zračna luka u svijetu po ocjeni putnika u ovoj je godini Ninoy Aquino International Airport (NAIA) na Filipinima, južno od Manile, objavila je internetska stranica posvećena ocjenjivanju kvalitete aerodroma u svijetu.

NAIA je tu ocjenu zaslužio zbog gužvi, podmitljivosti službenika, gramzivih taksi vozača, dugih kašnjenja u letovima, kompliciranih transfera s jednog leta na drugi, prljavih zahoda i prostora za hranu te neljubaznog osoblja.

Internetska stranica SleepingInAirports već 17 godina objavljuje 10 najboljih i najgorih svjetskih aerodroma.

Najbolji aerodrom na svijetu je već 17 godina zaredom zračna luka Changi u Singapuru, koja sve ove godine impresionira putnike udobnošću i drugim kvalitetama.

Putnici aerodrome ocjenjuju po nizu parametara, od mogućnosti za spavanje do uslužnosti osoblja, čistoće, organizacije presjedanja s jednog leta na drugi i drugih usluga koje olakšavaju njihov boravak, poput prostora za odmor, hrane ili internetskih usluga.

Neke zračne luke prepoznale su potrebe putnika pa tako organiziraju i izložbe ili imaju vrtove i druge zone relaksacije, navodi ta internetska stranica.

Na drugom mjestu najboljih aerodorma u svijetu je Incheon u Seulu, a na trećem Schipol u Amsterdamu. Na listi deset najboljih u svijetu su, od europskih zračnih luka, još i Helsinki, Muenchen, Zurich i Frankfurt.

Hrvatske zračne luke nisu uvrštene ni u popis deset najboljih niti u deset najgorih u Europi.

U kategoriji najgorih zračnih luka na svijetu putnici posebno ocjenjuju zračne luke po tome kakve za prenoćiti. U toj kategoriji najgori na svijetu je talijanski aerodrom Orio al Serio u Bergamu koji je bučan i hladan, uvijek prepun putnika i agresivnog i neugodnog osiguranja.

                                                                                                                                                                                       H, foto: afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 17:00