StoryEditor
Putovanjapivoljupci, pozor!

Dalmacija dobiva svoj mini Oktoberfest! U Primoštenu počinje festival piva, bit će i dobre spize, a nakon koje krigle plesat će se uz bavarske hitove i Mejaše

Piše sibenski.hr
4. listopada 2017. - 14:35
2017-09-16T103749Z_2138808611_UP1ED9G0TJ0KE_RTRMADP_3_GERMANY-OKTOBERFEST.JPG

U Primoštenu u Adriatiq hotelu Zora od 5. do 10. listopada održava se prvi Oktoberfest party. Organizator festivala piva je hotel Zora, međutim i primoštenska Turistička zajednica aktivno se uključila u promociju ove manifestacije koja produžava sezonu do duboko u listopad, javlja sibenski.hr.

Organizatori prvog Oktoberfesta najavljuju uživanje u dobrom pivu i originalnoj bavarskoj glazbi, kao i probranim hrvatskim izvođačima koji će nastupati u velikom šatoru gdje će, kažu, pivo teći u potocima.

Svečano otvorenje  je u hotelu Zora“ u četvrtak 5.10.2017. u 18 sati, tradicionalnim otvaranjem bačve. Bit će ponuđeni tradicionalni bavarski i hrvatski kulinarski specijaliteti iz hrvatske kuhinje uz glazbu uživo. Glavne glazbene zvijezde primoštenskog Oktoberfesta  su „PARTY FÜCHSE“ iz Bayerna i tamburaški bend „MEJAŠI“.

U primoštenskoj Turističkoj zajednici podržavaju festival piva jer im je, kažu, njemačko tržište vrlo interesantno.  

- Nijemci su najvjerniji gosti Primoštena, neke obitelji i po 40 godine dolaze u Primošten. Statistički podaci iz e-visitora, ističe direktor Turističkog ureda Ivan Matošin, samo potvrđuju potrebu dodatnog angažiranja na njemačkom tržištu. Naime, do konca kolovoza njemački turisti ostvrarili su 91 tisuću noćenja i bili su treći po brojnosti. U rujnu su pak najbrojniji, a trenutno se u Primoštenu odmara oko 700 njemačkih turista.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 17:06