StoryEditorOCM
ProstorijaBOJE ČINE DOM

Zelena ne silazi s prijestolja u uređenju interijera: u igri su sve nijanse od fluorescentne do mint, bitno je samo kako ih kombinirati

Piše Matea Roglić
5. veljače 2021. - 19:28
Dizajn interijera luksuzne dnevne sobe u boji petrolej-zelene sa stilskom foteljom, zlatnim kolicima za piće, biljakama i elegantnim osobnim dodacima. Zelena je i zidna obloga s policomSHUTTERSTOCK

Unatoč nekim novim trendovima, zelena je i dalje hit godine, što i nije veliko iznenađenje jer su je utjecajne svjetske publikacije o uređenju i dizajnu proglasile "novom neutralnom bojom koja ide uz sve".

Možemo je sažeti u jednu riječ – svestranost. Ako ćemo vjerovati dizajnerima interijera – zelena je poput male crne haljine u modnom svijetu, a može se kombinirati s brojnim bojama.

Kako biste pronašli savršenu nijansu zelene, morate u obzir uzeti kakav izgled želite i kako se želite osjećati. Svaka nijansa zelene budi drugačije raspoloženje, a njezin psihološki utjecaj je neminovan.

Maslinasti tonovi ugodni su i rustikalni, žutozeleni su energični i moderni, plavozeleni su umirujući, a boja trave je osvježavajuća.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 21:23