StoryEditorOCM
Prostorijačista divota

Ulla Jović je uspjela da joj i Brač postane dio stana! Ovdje bismo živjeli, penthouse nas je naprosto ostavio bez daha

Piše Dada Batinić
28. travnja 2023. - 14:12

Penthouse Lena, površine 100 četvornih metara, nalazi se u troetažnoj stambenoj zgradi u Makarskoj. Odmah nakon ulaska u stan, pred vama se otvara veličanstveno prostranstvo koje, zahvaljujući ostakljenom balkonu, izgleda kao da seže do Brača.

Taj dojam eksterijera u interijeru stvara osjećaj slobode, a prostor čini većim negoli uistinu jest. Koliko god se suprezali, duboki uzdah doći će sam od sebe jer se iz stana pruža pogled na sve četiri strane svijeta.

Sunce izlazi u kuhinji, zalazi u dnevnom boravku, a dvije spavaće sobe omogućuju neometan pogled na Biokovo. Bez obzira u kojoj prostoriji se nalazili, čini vam se da ste uvijek na pravom mjestu.

image
Vice Rudan

Kuhinja će vas obgrliti svojim dugim drvenim šankom, a za prevlast oko stola u trpezariji nadmeću se plavo nebo i morski horizont te se napokon sjedinjuju u nedjeljivu cjelinu vašeg pogleda. Mnoštvo biljaka, diskretno smještenih u kutove ili na dovratke, naglašavaju težnju povezivanja s prirodom.

Minimalistički stil interijera ostavlja dovoljno prostora za nesmetano kretanje više osoba istovremeno, a jednostavne linije namještaja prostoru daju čvrstoću i stabilnost.

Skandinavski stil

- Volim skandinavski stil gradnje, pa sam birala prirodne materijale poput drveta, lana, pamuka i bambusa. Nastojala sam pronaći namještaj koji je kompaktan i jednostavan za održavanje, a pritom i udoban. Ipak, najdraži dio stana mi je betonski zid na kojem je televizija, jer ga je radio moj sin Phillip - kaže nam vlasnica stana Ulla Jović.

Prirodni materijali odlično se nadopunjuju s bjelinom zida u blagovaonici jer su, uz visoki sjaj medijapana, idealna površina za refleksiju svjetlosti koje u ovom stanu, zahvaljujući velikim zidnim otvorima, ima napretek.

image
Vice Rudan

Lepršave lanene zavjese dodatno pojačavaju dojam prozračnosti, a pastelne nijanse zidova u dnevnom boravku daju solidnoj građi mekoću i vedrinu. Te iste blage i neutralne nijanse prisutne su i na zidu spavaćih soba, a ručnici i posteljina sličnih ili istih tonova konačni su puzzle u kompletnoj slici stana.

Stropne lampe čija se svjetlost probija kroz rupice bambusovog drveta, plafon i zidove pretvaraju u zaigrani ples svjetla i sjene, a tu su i funkcionalne lampe za čitanje te ambijentalna svjetla za ugođaj.

Terasa od 20 kvadrata

U stanu nema klasičnih ormara, sve je skriveno u skladišnim prostorima duž hodnika koji osim funkcionalnosti imaju i dekorativnu vrijednost. Svaka kupaonica opremljena je luksuznim walk in tušem, a ukrasni detalji i lavaboi obloženi drvetom dodatno ističu nenametljivu eleganciju sanitarnih prostorija.

image
Vice Rudan

Natkrivena terasa od 20 četvornih metara odlično je mjesto za večernja druženja ili popodnevnu siestu, a za sve posjetitelje i goste osigurana su i dva parkirna mjesta.

image
Vice Rudan

Zgrada je locirana blizu svih potrebnih sadržaja i u neposrednoj blizini dječjeg vrtića, plaže i dućana, dok je istovremeno dovoljno udaljena od glavne prometnice tako da buka motornih vozila do nje ne dopire.

Zanimljivo je napomenuti da iako je riječ o novogradnji, penthouse je stariji od osobe po kojoj je nazvan. Lena ima 18 mjeseci, a stan je sagrađen prije nešto više od tri godine.

Izreka kaže da se kuća pravi od cigle i maltera, a dom od ljudi koji u njemu žive i koji vas vole. Ovaj stan je i više od toga, u njemu se osjećate kao doma.

image
Vice Rudan

FOTOGRAFIJE: https://vicerudan.com/
                           https://www.facebook.com/vicerudanphotography/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:29