StoryEditorOCM
Prostorijastvarno djeluju

‘Što nam ovo niste prije pokazali?‘ 71 milijun ljudi je probao ovih 5 top trikova za čišćenje, oduševljenje je golemo

Piše MOZAIK SD
21. svibnja 2024. - 15:53

Čuli ste za TikTok, a jeste li ste čuli za  #CleanTok? To je "hashtag" koji je postao viralan s razlogom. Ima 71 milijardu pregleda. Otkriva tajne čistog, organiziranog doma.

Mnoge korisnice otkrivaju trikove kako učiniti dom blistavijim, a život jednostavnijim.

Kako živimo u užurbanom svijetu, većina žena nema dovoljno vremena da se posveti čišćenju, zato prenosimo Tik Tok trikove koji će vam puno toga olakšati.

1. Skidanje naljepnica sa stakla

Zasigurno smo svi više puta izgubili živce dok smo odlijepljivali naljepnice s, naprimjer, dna čaše. Ne daju se skinuti do kraja, ostaje oštećena površina jer pokušavate izribati naljepnicu spužvom.

TikTok korisnica je otkrila tehniku koja čini skidanje naljepnica vrlo jednostavnom. Ona zagrije mjesto gdje se naljepnica nalazi sušilom za kosu, ljepilo se učas odlijepi. Dok je još vruće, naljepnica se samo skine.

@acleanbee sharing how to remove stickers from glass and mirrors! #cleaninghacks #cleaningtips #foryoupage #foryou #4yp #4u ♬ original sound - Kait

2. Čišćenje rešetki iz pećnice 

Većina žena muku muči s masnim i zagorenim rešetkama koje se ne mogu lako očistiti. I kad ih ribamo s klasičnim sredstvom za čišćenje pećnice, ne postižemo osobit rezultat.

Chantel Mila ima puno jednostavniju metodu koja zahtjeva minimalno muke. 

Pogledajte video:

@mama_mila_ The trick to cleaning your oven racks without heavy scrubbing ✨ this trick saves so much time - just make sure to line your bathtub with an old towel to avoid your bathtub getting dirty ? you can also use a large laundry sink if you have one. Hope this was helpful x  #homehacks #hometips #cleaninghacks #cleaningtips #ovencleaning ♬ Sia - Xeptemper

3. Čišćenje kauča

Svi muku muče s mrljama, što od vina, masnoće ili kućnih ljubimaca. A sredstva koja se nalaze na tržištu su jako štetna, puna kemikalija, uzrokuju propadanje materijala na kauču, on s vremenom krene gubiti boju. Trik je u poklopcu od lonca i krpi od mikrofibre, dakle lako dostupnim prozvodima. O čemu je riječ, pogledajte u videu:

4. ‘Bomba‘ za wc školjku

Tik Tok korisnica nam pokazuje kako napraviti bombu za čišćenje wc školjke od sode bikarbone, limuna, esencijalnih ulja i tekućine za suđe. Sve što trebate napraviti je baciti bombicu u školjku i gledati kako vam osvježava wc školjku.

5. Brzo čišćenje vrata 

Korisnica nam pokazuje kako jednostavno očistiti vrata, koristeći mop za čišćenje i krpu od mikrofibre.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 22:02