StoryEditor
ProstorijaZa svjetliji prostor

Skandinavska rasvjeta koja se uklapa u svaki interijer: komadi branda Muuto potvrđuju da je u jednostavnosti ljepota, izdvajamo tri klasična

29. listopada 2020. - 12:47
Luster 'Strand' Dizajn Benjamin HubertModus

Da je u jednostavnosti sva ljepota, potvrđuje svaki komad s potpisom danskog branda MUUTO. Njihove kolekcije dostupne su i kod nas, a ovom prilikom izdvajamo tri rasvjetna tijela koja se lako mogu uklopiti i u naše interijere, čak i kad oni nisu u cijelosti uređeni u skandinavskom stilu.

Luster "Strand" čine meke, zaobljene linije modernog oblika s mogućnošću propuštanja svjetlosti na dva otvora. Strukturu formiraju tanke niti i lusteru daju oblik sličan oblaku. Tako ova viseća svjetiljka lagano lebdi u prostoru, donoseći udobnost, sklad i profinjenu osjetljivost u svaku prostoriju. Dizajn potpisuje Benjamin Hubert, nagrađivani britanski dizajner.

Zidna svjetiljka Ambit dizajnirana je s tihim, modernim izrazom i suptilnim detaljima. Svjetiljka se može prilagoditi osobnim potrebama pomoću rotirajuće šipke i sjenila, donoseći profinjeno svjetlo u bilo koju spavaću sobu, kuhinju ili hodnik. Šipka zidne svjetiljke Ambit može se podesiti oko osi od 120 stupnjeva od zidnog nosača, a sam zaslon za 60 stupnjeva u bilo koju stranu, omogućujući korisniku da bira između izravne i neizravne svjetlosti. Dizajn potpisuje TAF Studio iz Stockholma, iza kojeg stoje Gabriella Lenke i Mattias Ståhlbom.

image
'Ambit'
Dizajn TAF STUDIO
Modus

I konačno imamo i luster nazvan "Under The Bell", koji je dizajniran od materijala sa čak 80 posto recikliranih PET vlakana. Dizajnerski danski dvojac pod imenom Iskos-Berlin poručuje da luster "ispod zvona" ima dvojaku ulogu, uljepšava prostor svojim modernim izrazom, ali pridonosi i akustici prostorije u kojoj se nalazi. Ovo o akustici vrijedilo bi provjeriti u svojoj blagovaonici, zar ne?

image
'Under The Bell'
Dizajn Iskos-Berlin
Modus
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 21:52