StoryEditorOCM
ProstorijaHRABAR ODABIR

Pogledajte ovaj impresivan prostor koji obiluje bojama, dobre i ugodne atmosfere, napravljen brzim i jednostavnom rješenjima

Piše MOZAIK SD
6. listopada 2022. - 18:05

Sada već iza sebe imamo dugi niz godina bijelih, sivih i crnih interijera u kojima smo uživali i svakodnevno se njima nadahnjivali, ali voljeli vi to ili ne, sada je došlo neko novo doba, boje su se ponovo vratile u naše unutarnje prostore i kako izgleda ovo je tek početak. Ipak, znati odabrati prave boje i kombinirati ih je doista jedna vrsta umjetnosti s kojom se ponekad bore i najbolji dizajneri, piše Dom & Dizajn.

image
Denilson Machado – Mca Estúdio/
image
Denilson Machado – Mca Estúdio/

Boje imaju veliku moć i mogu transformirati atmosferu u bilo kojem prostoru, stoga prije nego započne igra s njima potrebno je dobro znati što radite. Nedavno smo naišli na primjer jednoga stana od 40 metara četvornih u Rio de Janeiru u Brazilu i ostali smo oduševljeni kombiniranjem niza boja koji je od sasvim običnog prostora stvorio odličan stan.

image
Denilson Machado – Mca Estúdio/
image
Denilson Machado – Mca Estúdio/

- Moja prva inspiracija bilo je putovanje u Milano, gdje sam vidjela trendove boja i počela odabirom svoje palete, a to su prvenstveno zemljane i pastelne nijanse, u rasponu od roze, plave i zelene – objašnjava za Archdaily arhitektica Camila Fleck koja potpisuje ovaj projekt.

Arhitektica je imala samo 45 dana na raspolaganju da stvori impresivan prostor koji obiluje bojama, a pritom je morao imati dobru i ugodu atmosferu. Primorana da u kratkom roku završi projekt arhitektica se odlučila za jednostavna i brza rješenja.

image
Denilson Machado – Mca Estúdio/
image
Denilson Machado – Mca Estúdio/

Prije svega se poslužila još jednim trendom koji trenutno vlada, a to su lukovi i krivulje koje je unijela u stolariju, kuhinju, kupaonicu te u dnevni boravak, a ponajviše se očituju u detaljima i namještaju. Osim toga, već spomenute boje odigrale su najveću ulogu da preoblikuju ovaj nekad nezanimljivi prostor u moderan i ugodan stan, piše Dom & Dizajn.

image
Denilson Machado – Mca Estúdio/
image
Denilson Machado – Mca Estúdio/

- U dnevnom boravku zemljani i karamel tonovi se nalaze posvuda. U kupaonici su istaknute ekonomične pločice bijele u kombinaciji s ružičasti metalima te bravarija po narudžbi i valovito zrcalo. S obzirom da je u pitanju puno boja, namještaj je ostavljen u neutralnim. Dok su istaknute rasvjetne kugle i okomite led trake. U spavaćoj sobi stvorili smo intimniju atmosferu s panelom botanike, u bojama naše palete, te personaliziranim kutkom za bebe s odvojivim krevetićem i dekoracijom – opisuje arhitektica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2022 09:42