StoryEditorOCM
ProstorijaPOTPUNA PREOBRAZBA

Pogledajte kako su Iva i Trpimir za samo 16 tisuća eura preuredili garažu u vau apartman! I sami su zasukali rukave

Piše Jelena Cvetko/D&D
6. lipnja 2023. - 07:00

- Obiteljski se bavimo iznajmljivanjem smještaja na obali, gdje je sezona ograničena, pa smo tražili način da sljedeću investiciju vratimo brže. Zagreb se posljednjih godina pokazao kao izvrsna turistička destinacija, gdje se sve više traži i cijeni privatni smještaj, a turistička sezona praktički traje cijelu godinu - ispričao je novinarki Dom&Dizajna bivši vaterpolist i vlasnik brenda JAKI Lamps Trpimir Jakovac, koji je sa zaručnicom Ivom, dizajnericom interijera, sjajno prenamijenio garažu u - atraktivan i funkcionalan apartman.

Većinu radova Iva i Trpimir su izveli sami.

- Građevinski pothvati nam nisu strani, obiteljski smo u tome, bavimo se projektiranjem, nadzorom i dizajnom interijera tako da je ideja za projekt proizašla iz naše radionice mašte, kao i puno personaliziranih detalja i umjetničkih djela, no za grublje građevinske radove angažirali smo majstore.

image
Berislava Picek

U prostoru bez sanitarnog čvora i s elektroinstalacijama koje nisu odgovarale budućim potrebama, napravljena je tlocrtna reorganizacija.

- Površina apartmana je samo 22 kvadrata i iznimno smo ponosni na to što su oduševljeni svi koji su imali prilike vidjeti apartman uživo. Igrom raznih elemenata postigli smo da se prostor doima puno većim, uz iznimnu funkcionalnost - zadovoljan je Trpimir.

Polazišni stil uređenja bio je industrijski dizajn, no htjeli su postići i određenu dozu topline, uz posebnije detalje koji obogaćuju prostor.

image
Berislava Picek

- Prevladava nezaobilazna siva, u svim nijansama, a živahnost prostora postignuta je dodatkom kraljevski plave boje, kako na detaljima, tako i na muralu u dnevnom boravku te na pozadinskoj slici iza kuhinjske radne ploče. Dodatnu toplinu postigli smo šankom od punog drveta i drvenim policama u kuhinji i kupaonici.

Ploča ispod umivaonika također je od punog drva i naših je ruku djelo, a posebno smo ponosni na vrata kupaonice koja smo izradili od dijelova starih stepenica. Iznimno nas veseli kad nekom komadu ili dijelu komada namještaja podarimo novi život - ispričao je Trpimir za Dom&Dizajn.

image
Berislava Picek

Industrijski stil naglašen je crnim detaljima: kuhinjskom radnom pločom i metalnim dijelovima: lusterom, okovima vrata, postoljem barskih stolaca...

Iako je riječ o studio apartmanu u kojem su morali paziti na svaki centimetar prostora, htjeli su postići i dozu privatnosti te odvojiti dnevni od spavaćeg dijela. Stoga su izveli pregradni zid jedino za kupaonicu, a dnevni dio od spavaćeg odvojili kuhinjskim elementom koji je ujedno regal u sobi te niša sa skrivenom perilicom za rublje.

image
Berislava Picek

- Ukupna širina stolarskog elementa od 70 centimetara podijeljena je u gornjoj zoni na dva dijela - 30 centimetara za kuhinju sasvim je dovoljno. Tu su smještene drvene police i sitni kućanski aparati. S druge strane su police u zoni spavanja, a donji je dio, u bočnoj zoni i širini, iskorišten kao niša za perilicu rublja - objašnjava Iva.

image
Berislava Picek
image
Berislava Picek

Imaju još jedan skriveni ormarić, ispod kuhinjskog šanka, koji je spremište za metle i sredstva za čišćenje, a u njemu su skriveni i kabeli TV jedinice i interneta.

Upitani koliko ih je stajao projekt, Iva i Trpimir otkrivaju:

- Projekt interijera nismo morali plaćati. Također smo puno finih montaža i soboslikarske radove odradili sami, kao i umjetnička djela koja smo unijeli u prostor. Vodili smo evidenciju svih troškova, a ulaganje iznosi 16.000 eura, na što smo iznimno ponosni jer smo uz današnje cijene materijala i majstora uspjeli izvući maksimum uštede.

Naravno, dio uštede ide na račun poznanstava i dobrih rabata, a dio svakako na ‘uradi sam‘ aktivnosti i domišljata rješenja - ne skrivaju ponos.

image
Berislava Picek
image
Berislava Picek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:09