StoryEditorOCM
ProstorijaJEDINSTVEN DOŽIVLJAJ

Pogledajte kako izgleda hotel slavnog dizajnera u kojem noćenje košta 1000 eura! Svaka soba je unikat, zaljubili smo se

Piše Marija Čović
27. listopada 2024. - 11:28

Britanski mediji su se nedavno raspisali da su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle kupili 4,7 milijuna dolara vrijednu kuću u selu Melides u portugalskoj regiji Alentejo, u blizini imanja kojeg tamo posjeduju Harryjeva rođakinja, princeza Eugenie, i njezin suprug Jack Brooksbank.

Harry i Meghan su se navodno oduševili tim dijelom portugalske obale Atlantskog oceana kad su prošle godine tamo u tajnosti proveli petodnevni romantični odmor. Melides je samo sat i pol vožnje udaljen od Lisabona, ima duge pješčane plaže na kojima se može jahati, što Harryju sigurno odgovara, a idealne su i za njegov novi hobi – surfanje.

image

Christian Louboutin ispred svog hotela ‘Vermelho‘

Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Uspavano selo

Premda Melides još uvijek djeluje kao dobro čuvana tajna, uspavano selo s popločanim središnjim trgom, blještavo bijelim crkvenim zvonikom i redovima kuća s krovovima od terakote, malim obiteljskim restoranima, stvari se ipak mijenjaju, a jedan od najzaslužnijih za to je legendarni kreator obuće Christian Louboutin.

Naime, prošle godine je Louboutin u Melidesu otvorio svoj prvi hotel "Vermelho".

image

Plaža u Melidesu u portugalskoj regiji Alentejo

Guiziou Franck/hemis.fr/Hemis Via Afp

Slavni dizajner je kroz Meldives prvi put prošao prije više od deset godina, bio je očaran sanjalačkom atmosferom seoskih borovih šuma i jedinstvenom ljepotom sunčeve svjetlosti na površini tamošnje lagune, kupio je i preuredio malu ribarsku kolibu i vraćao se tamo dva puta godišnje na odmor i osmišljavanje svojih novih kolekcija obuće.

image

Jedna os soba u Louboutinovom hotelu ‘Vermelho‘

Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Potom je otišao korak dalje hotelom "Vermelho", jednim od rijetkih novih zdanja na tom području, koji je, kao i njegov vlasnik, ekstravagantan i radoznao, napravljen u mješavini španjolskog i tradicionalnog stila Alenteja, sa "praskovima" živih boja u bijelo-plavoj paleti.

image
Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Sofisticirani, glamurozni hotel maksimalističke estetike, čije ime na portugalskom označava crvenu boju, koja je zaštitni znak potplata Louboutinove obuće, goste očarava i sitnim detaljima, među njima su poput rukavica mekane bež papuče... Hotel s pet zvjezdica, deset minuta vožnje udaljen od oceanskih plaža, ima samo 13 soba, a njegov eksterijer savršeno se uklapa u okolinu svojim puderasto plavim i bijelim zidovima, blago kosim krovovima i delikatno isklesanim dimnjacima.

image
Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Spektakularni vrt, kojeg je osmislio Louboutinov bivši partner, francuski pejzažni arhitekt Louis Benech, okružuje bazen, a unutrašnjost je bogata tipičnim portugalskim detaljima, ali istovremeno odaje počast Louboutinovom francuskom i egipatskom porijeklu, kao i brojim putovanjima, koja su inspiracija i za njegove bezbrojne kolekcije obuće.

Jedinstvene sobe

Svaka soba je jedinstvena, čak i one najmanje su vrlo prostrane, a većina je ukrašena šarmantnim, rukom oslikanim pločicama iz poznate radionice Azulejos de Azeitao nedaleko Setubala, gdje je ekipa od 11 stručnjaka gotovo godinu dana stvarala više od sedam tisuća komada za Louboutinov hotel.

image

Bar u hotelu ‘Vermelho‘ Crhistiana Louboutina

Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Očaravajuća estetska fuzija provlači se kroz cijeli hotel s ulaštenim parketima, maurskim stolićima, lampama u stilu muranskog stakla, antičkim venecijanskim ogledalima, indijskim tapiserijama, freskama grčkog slikara Konstantina Kakaniasa... U jednoj kupaonici zidovi boje limuna prekriveni su uzrocima boja sa sitnim cvjetnim motivima. Kakanias je prostoriju navodno koristio za testiranje boja, nakon čega je Louboutin inzistirao da njegovi eksperimenti ostanu sačuvani na zidovima.

image
Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Jedinstveno i nezaboravno iskustvo, dakako, dolazi uz odgovarajuću cijenu, noćenje košta od 350 eura naviše, a na vrhuncu sezone cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi je oko 1100 eura.

image

Christian Louboutin

Tonje Thoresen/Afp
image
Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Oni željni uživanja u polaganom ritmu života u Melidesu i vrhunskom luksuzu uskoro će imati dodatne opcije, u blizini "Vermelha" Louboutin će urediti još jedan hotel s deset soba, u planu je i treći hotel, koji će se nalaziti u šumi, a Louboutin namjerava podići i bar na plaži, ali s time mu se zasad ne žuri.

image

Slavni kreator obuće Christian Louboutin

Tommaso Boddi/Golden Globes Via Afp

Rođen 7. siječnja 1964. u Parizu, Louboutin je jedini sin, uz tri kćeri, Rogera i Irene. U jednom intervjuu 2012. kazao je kako je imao puno tamniju kožu nego bilo tko drugi u obitelji i osjećao da nije Francuz, pa je zaključio da su ga vjerojatno usvojili. Ali umjesto da se osjeća kao autsajder, izmislio je vlastitu povijest punu likova iz Egipta jer su ga jako zanimali faraoni. Kasnije je doznao da zaista ima egipatsko porijeklo preko svog biološkog oca, koji je bio u tajnoj vezi s njegovom majkom.

Egipatsko porijeklo

Tri puta je izbacivan iz škole i odlučio je pobjeći od kuće u dobi od 12 godina, majka mu je tada dozvolila da živi u prijateljevoj kući, ali se suočio s puno više protivljenja kad je odlučio napustiti školu. Fascinacija obućom započela je 1976. godine kad je posjetio muzej nacionalne umjetnosti Afrike i Oceanije gdje je vidio znak iz Afrike kojim se zabranjivalo ženama da u oštrim štiklama ulaze u zgradu kako ne bi oštetile drvene podove.

image

Ekstravagantna kreacija štikli Christiana Louboutina s crvenim potplatom, njegovim zaštitnim znakom

Justin Tallis/Afp

Taj znak mu se zadržao u mislima i kasnije je tu ideju iskoristio u svojim dizajnima. "Želio sam tome prkositi, kreirati nešto što će kršiti pravila i omogućiti ženama da se osjećaju samopouzdano i osnaženo", kazao je jednom prilikom Louboutin. Fasciniran svjetskim kulturama, u tinejdžerskim godinama je otišao u Egipat i Indiju, a u Pariz se vratio 1981. godine, pripremio mapu crteža razrađenih štikli i ponudio modnim kućama, što je rezultiralo zaposlenjem kod Charlesa Jourdana. Upoznao je Rogera Viviera, tvorca modernih stiletto cipela, i postao pripravnik u njegovom ateljeu.

Kasnije je kao slobodni dizajner kreirao cipele za Chanel, Yvesa Saint Laurenta i Maud Frizon. Vlastitu tvrtku osnovao je 1991. godine, a među prvim klijentima bila mu je monegaška princeza Caroline. Slijedile su Diane von Fürstenberg i Catherine Deneuve, potom Joan Collins, Madonna, Christina Aguilera, Tina Turner, Marion Cotillard, Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Gwyneth Paltrow...

Sarah, Blake, Taylor...

Sarah Jessica Parker nosila je njegove cipele na svom vjenčanju, a Carrie Bradshow, lik kojeg je utjelovila u kultnoj seriji "Seks i grad", nosila je brojne Louboutinove cipele. Njegove kreacije s prepoznatljivim crvenim potplatom, vrlo često nosi i glumica Blake Lively, Louboutin je po njoj čak jedne cipele nazvao "Blake".

image

Selo Melides u Portugalu

Soularue Guillaume/hemis.fr/Hemis Via Afp

Ona ima više od 40 pari Louboutinovih cipela, ali to je sitnica u usporedbi a američkom spisateljicom Danielle Steel, koja navodno ima šest tisuća pari cipela slavnog dizajnera i poznata je po tome da odjednom kupi i po 80 pari kad dođe u šoping u njegovu trgovinu.

Taylor Swift, najveća glazbena zvijezda današnjice, na svojoj aktualnoj svjetskoj turneji Eras nosi po narudžbi izrađene Louboutinove cipele i čizme, navodno je za njezinu turneju napravljeno 250 posebno kreiranih pari obuće.

Louboutinove cipele prodaju se po cijeni od 500 dolara naviše, a one ukrašene kristalima koštaju do šest tisuća dolara. Osnovna cijena za ‘louboutinke‘ izrađene po narudžbi je četiri tisuće dolara. Ne čudi stoga što se bogatstvo slavnog dizajnera procjenjuje između 1,2 i 1,6 milijardi dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2024 11:29