StoryEditorOCM
ProstorijaNEKA BUDE KAO NOV

Ogrebotine na drvenom podu? Ne brinite, sve možete riješiti za manje od pola sata

Piše MOZAIK SD
26. srpnja 2023. - 07:37

Moderni materijali obično su izdržljiviji i otporniji na zahtjeve modernog života, ali nekada ne prođe vaš sve glatko, pa vam primjerice ostane crta ili ogrebotina na podu. Što učiniti kako bi to ekspresno riješili?

Popravci su, naravno, skupi, a britanska tvrtka Direct Wood Flooring besplatno je savjetovala kako obrisati sitne ogrebotine na podu, piše Dom i Dizajn.

image
Shutterstock

Napravili smo ovaj vodič koji korak po korak objašnjava kako popraviti najčešće vrste ogrebotina, kako biste lako i uz minimalan trud vratili pod u lijepu završnicu na koju ste navikli – stoji na portalu ove tvrtke.

Pa, kako se riješiti ogrebotina na podu?

image
Shutterstock

Manje ogrebotine su one koje su prodrle kroz zaštitni, površinski sloj i općenito drvo. No, kao i kod samo površinskih ogrebotina, nema mjesta panici - popravlja se relativno lako i uz malo truda.

image
Shutterstock

Potreban materijal:

- voda

- sredstvo za čišćenje podova

– meke krpe

- brusni papir

– čelična vuna

– voštani premaz za drvene površine

image
Shutterstock

Postupak:

Očistite samu ogrebotinu i područje oko nje, koristeći sredstvo za čišćenje podova i meku krpu kako biste bili sigurni da je područje bez prašine, prljavštine i bilo kakvog otpada. Kada brišete, upotrijebite drugu mekanu krpu, suhu i čistu, kako biste uklonili sav višak sredstva za čišćenje i provjerite je li ogrebotina suha. Nježno trljajte čeličnu vunu preko ogrebotine. Trljajte brusnim papirom preko ogrebotine i okolnog područja. Vosak za drvo nanesite štapićem za uši, a mjesto ogrebotine treba dobro prekriti. Ostavite da odstoji najmanje deset minuta. Zatim obrišite područje mekom krpom. Po potrebi dodajte novi sloj zaštitnog premaza i zagladite, piše Dom i Dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:50