StoryEditor
ProstorijaNešto drugačije

Novi vjetar u trogirskom brendu: luksuzni stolovi iz radionice ‘Namještaj Lux‘ izgledaju kao skulpture, a svi su od tri kvalitetna materijala

5. prosinca 2020. - 13:03
Namještaj Lux

Da stolovi više nisu komadi namještaja koji se sastoje od gornje plohe i četiriju nogu, svjesni smo već dugo. Stol je postao samostalan predmet uz koji više ne moraju ići pripadajuće stolice istog dizajna. Izgled stolova sve je maštovitiji, a kombinacije postolja, nogu i gornje plohe više nemaju granica.

Takvi drugačiji stolovi, moderni, mogli bismo reći i futurističkog izgleda, stižu nam iz trogirske radionice "Namještaj Lux" koju vode i sve sami rade otac i sin, Jusuf i Ahmed Radonić. Zanimljivost je što su Ahmedu tek 22 godine i sada se pridružio ocu te unio novi vjetar u njihovu radu. Naime, otac se već godinama bavi izradom namještaja, a sin ga je potaknuo da dizajniraju nešto drugačije i posebnije, da krenu u izradu luksuznih stolova i stolića.

image
Namještaj Lux

Sve što rade Radonići sastoji je od tri kvalitetna materijala, a kako nam kaže mladi Ahmed, koriste parsol kaljeno staklo za gornje plohe te ih postavljaju na postolja rađena kombinirano od metala i drva.

Sve zajedno sami dizajniraju i sve to sami i naprave. Njihov zajednički posao je "mlad", a planovi su veliki.

image
Otac i sin, Jusuf i Ahmed Radonić u svojoj radionici
Namještaj Lux
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2021 21:33