StoryEditor
Prostorijaadaptacija

Kuhinju smjestite u hodnik

Piše PSD.
7. studenog 2008. - 12:07

Poštovani, molimo Vas za savjet kako preurediti i organizirati raspored našeg malog stana, koji je u sadašnjim uvjetima neprikladan, sa vrlo skučenim prostorom kuhinje i velikom spavaćom sobom te, u odnosu na ostatak stana, velikim ulaznim hodnikom koji je potpuno neiskorišten.

Nemamo nikakve namjere povećavati broj soba i slično nego, ako je ikako moguće, dobiti na kvaliteti prostora. Važna napomena - ulazna vrata moguće je premjestiti na početak hodnika.

Obitelj M. Petrića

 Prijedlog rješenja - perspektiva

U pokušaju rješavanja Vašeg problema krenuli smo od prijedloga da se ulazna vrata pomaknu i time dobije veći ulazni prostor. U prostoru neiskorištenog hodnika i ulaznog dijela predvidjeli smo kuhinju s prostorom za blagovaonicu. Postojeću kupaonicu smo smanjili u širini i dobili veći prostor novoformirane kuhinje, s tim da smo povećali WC prema spavaćoj sobi i time nadoknadili “izgubljene” kvadrate WC-a.

Zid spavaće sobe djelomično je pomaknut da biste dobili degažman između dnevne zone te kupaonice i sobe. Također je dnevni prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka zamišljen kao jedinstveni prostor, a sve u cilju dobivanja prirodnog svjetla u cijelom prostoru dnevnog dijela stana te ste tako dobili kvalitetniji i udobniji životni prostor.

U dijelu spavaće sobe koji ostaje između sobe i kupaonice predviđena je prostorija za garderobu koja se može opremiti policama i zatvoriti kliznim vratima.

arh. Žarko perišin

Napomena čitateljima

Upite za savjet o adaptaciji, sa što preciznijim tlocrtom stana ili kuće, označenim mjerama, te ucrtanim prozorima i vratima, šaljite na adresu Slobodna Dalmacija, Hrvatske mornarice 4, 21000 Split, za prilog Burza ili na e-mail burza@slobodnadalmacija.hr

item - id = 27719
related id = 0 -> 1134190
related id = 1 -> 1106207
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 09:53