StoryEditor
Prostorijaapartman na mejama

Kako u ograničenom prostoru smjestiti sve potrebno, dnevni i spavaći dio, kuhinju i kupaonicu, a da sve bude prozračno i funkcionalno? Inspirirajte se

Piše Matea Roglić
7. ožujka 2021. - 09:00
Trendi staklena stijenka između spavaćeg i dnevnog dijela

Na splitskim Mejama, kvartu zbog kojeg i oni najistančanijeg ukusa ostaju bez daha, između zelenila borove šume i plaže na Zvončacu smjestio se ovaj mali, osunčani studio apartman koji je svoje novo tlocrtno rješenje dobio nakon rušenja nekih postojećih zidova.

Pristup uređenju bio je, kako to uvijek biva, vođen smjernicama investitora čije su želje, između ostalog, bile da stan bude suvremen i obasjan svjetlom. U skladu s tom mišlju vodiljom, te konačnom namjenom stana koji se zbog atraktivnog položaja učestalo iznajmljuje i zimi i ljeti, dobiveno je ovo jednostavno, funkcionalno, a opet malo drugačije dizajnersko rješenje. Mirana Ursić dizajnerica je ove malene osvijetljene oaze.

Višestruke funkcije

U malim prostorima poput ovoga jako je važno nalaziti višestruke funkcije za neizbježne elemente. U ovom slučaju najveći naglasak dan je pregradnom zidu spavaće sobe, koji s jedne strane ima dekorativan, estetski, a s druge praktičan element te služi i kao stolić za televiziju i dekoracije. Pregradni je zid proziran i iz njega se ima direktan uvid u malu, slatku i funkcionalnu kuhinju. Kupaonica je omeđena svijetlim pločicama Vives, koje imaju efekt OSB ploče te do samog dodira rukom znaju zavarati da se tuširate među daskama, a ne pločicama.

image
U kupaonici pločice znaju zavarati da se tuširate među daskama, a ne pločicama

U ugradbenom ormaru na samom ulazu skrivena je perilica rublja i napravljena je sprema za sredstva za pranje i rezervne plahte kako bi ormar u spavaćoj sobi ostao prazan i na korištenje samo gostima. Kuhinja se nalazi na jugu. Jednostavna je i malena, ali praktična i sadrži sve elemente baš kao i površinom puno veće kuhinje. Bijela je, sa zelenim dekorativnim motivima.

image
Mala funkcionalna kuhinjica ima sve što je potrebno

Ipak, već na prvi pogled u stanu je detalj koji odmah privlači pažnju. Riječ je o svojevrsnom muralu. U dnevnom boravku, koji je spojen s kuhinjom, naslikani su splitska Pjaca, Peristil i zvonik Svetog Duje – svi simboli našeg maloga mista. Balkon je malen, ali iznimno sladak i savršen je za ispijanje svježe limunade ljeti i rješavanje križaljki – osim ako vas ne omete pogled, koji je božanstven.

image
Najzanimljiviji detalj u stanu je oslikana zidna stijenka na kojoj su se našli simboli Splita

Stan se iznajmljuje već nekoliko godina, a vlasnik stana sam je dodavao dekorativne elemente. Mi bismo zacijelo uživali u ovome kompaktnom, a lijepom malom apartmanskom čudu.

image
Trendi staklena stijenka između spavaćeg i dnevnog dijela
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2021 10:40