StoryEditorOCM
ProstorijaFORA PROSTORI

Interijeri u kojima Barbiecore ružičasta dodaje razigrani dašak boje mogli bi vas itekako iznenaditi

Piše MOZAIK SD
20. srpnja 2023. - 21:35

Ružičaste nijanse koje se obično povezuju s Barbie, dječjom igračkom koju je prvi lansirao proizvođač Mattel 1959. godine, utječu i na odjeću i na interijere uoči filma o Barbie u režiji Grete Gerwig

Stil, koji je postao poznat kao Barbiecore, može dodati radosni dašak boje inače mirnim interijerima, ili se može koristiti kao hiper-jarko isticanje raskoši iz 1980-ih.

Budući da je nadolazeći Barbie film istaknuo nedostatak ružičaste boje i lansirao stvarnu kućicu za lutke u Malibuu, prikupili smo fora ružičaste interijere kao primjere Barbiecore estetike za ovaj post, piše Dom & Dizajn.

U ovom članku donosimo interijere u kojima je ružičasta korištena kako bi prostorima dala dodatnu toplinu i dašak otkačenosti.

image

Patricia Bustos Studio

Jc De Marcos

Minimal Fantasy, Španjolska, Patricia Bustos Studio

Stan Minimal Fantasy sve je samo ne minimalistički – umjesto toga, Patricia Bustos Studio imao je za cilj stvoriti "estetsko ludilo" za interijer ovog stana za iznajmljivanje u Madridu smještenog u stambenoj zgradi iz 1950-ih.

Stan ima 12 različitih nijansi ružičaste, a cijeli dnevni boravak prekriven je pastelno ružičastom bojom žvakaće gume. "Ružičasta oslobađa od stereotipa – sve je moguće, ništa nije planirano ili utvrđeno i to je ljepota", rekao je studio.

image

Kuća arhitekta Jamieja Busha

Matthew Millman

Kuća u San Franciscu, SAD, Jamie Bush

Diskretniji pogled na dodavanje ružičaste boje interijeru može se pronaći u ovoj kući u San Franciscu arhitekta Jamieja Busha, koji ju je renovirao koristeći eklektičan niz namještaja.

Bush je dodao ružičaste zidove u blagovaonicu, gdje su u kontrastu s vintage namještajem od tamnog drva i bijelim detaljima uključujući svjetiljku i prozirne zavjese kako bi stvorio razigranu, ali elegantnu atmosferu.

image

Barbie‘s Malibu Dreamhouse

Hogwash Studios

Barbie‘s Malibu Dreamhouse, SAD, Ken

Naj Barbiecore interijer od svih njih prirodno se može pronaći u Barbie Malibu Dreamhouse, koju iznajmljuje lutkin dečko Ken na Airbnbu.

Unutar kalifornijske vile, smještene uz plažu u Malibuu, gosti mogu uživati u ružičastim sobama uključujući spavaću sobu svijetle boje fuksije koja je ukrašena kaubojskim šeširima, čizmama i prostirkama od kravlje kože kako bi dodala više "Kenergije".

image

Mixtape stan, studio Azab

Luis Diaz Diaz

Mixtape stan, Španjolska, studio Azab

Tamno roza kuhinja ukrašava stan Mixtape u Bilbau, koji je dizajnirao arhitektonski studio Azab. Bijeli i ružičasti ormari obloženi su svijetlim drvenim letvicama, a uređaji u sobi također su obojeni u ružičasto. Raznobojni pod s blijedozelenim i žutim, kao i tamnije crvenim pločicama u obliku riblje kosti daje prostoru živahan dojam.

image

Kuća od 13 metara, Studiomama

Rei Moon Of Moon Ray Studio

Kuća od 13 četvornih metara, UK, Studiomama

"Najmanja kuća u Londonu", konceptualni dizajn tvrtke Studiomama, ima obilje ružičastih detalja posvuda, uključujući kuhinju obloženu šperpločom.

Ovdje je pametno složivo sjedište ukrašeno rumeno-ružičastim podlošcima, jastucima i udobnim naslonima za leđa.

image

Moco Barcelona, Isern Serra

Salva Lopez

Moco Barcelona, Španjolska, Isern Serra

Računalno generirana slika pretvorena je u stvarni interijer trgovine Moco Barcelona, ružičaste trgovine unutar gradskog muzeja Moco.

Dizajner Isern Serra koristio je ružičasti mikrocement kako bi postigao iste ujednačene, ultra-glatke površine kao one na računalno generiranoj slici, stvarajući interijer kao iz snova ispunjen zaobljenim kutovima i lukovima.

image

Moco Barcelona, Isern Serra

Salva Lopez
image

Pigment House, Unknown Works

Lorenzo Zandri

Pigment House, UK, Unknown Works

Londonski studio Unknown Works stavio je sve na ružičastu boju za Pigment House, kuću u Hampsteadu koja je renovirana kako bi dodala terasu u ružičastim tonovima.

Iako tehnički nije dio interijera, dodaje dašak boje u prostor prizemlja, a koristi se za boravak u zatvorenom i vanjskom prostoru u ljetnim mjesecima. Odabir ružičaste bio je referenca na šarene zgrade meksičkog arhitekta Luiza Barragána.

image

Cats Pink House, KC Design Studio

Hey! Cheese

Cats‘ Pink House, Tajvan, KC Design Studio

Ova kuća za odmor u Tajvanu dobila je ime, Cats‘ Pink House, jer uključuje mačje ljestve, rotirajući okvir za penjanje u obliku vrtuljka i pahuljastu ružičastu mačju ljuljačku.

KC Design Studio upotrijebio je boju na bazi minerala za izradu ružičastih zidova u cijelom domu, koji također ima ružičastu kupaonicu – s ružičastim mačjim pijeskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:06