StoryEditor
ProstorijaNITKO NE VOLI STERILNO

I vi ste željeli totalno bijelu kuhinju, a nakon par godina vam je, iskreno, dosadna? Evo ideja kako unijeti šarma i topline u nju, savjete daju majstori makeovera

Piše D&D
27. travnja 2021. - 21:11
AFP

Nekad davno - ili samo prije nekoliko godine - bijele su kuhinje bile ultimativni hit. Bijeli ormarići ili bijele metro pločice su bili vrh elegancije.

Danas su stvari pomalo drugačije, možda je to zato što mnogi od nas ovih dana provode više vremena u kuhinji ili možda tražite ugodan i neobičan faktor svog doma, ali jedno je sigurno: potpuno bijeli kuhinjski prostori pomiču se izvan fokusa dizajna, piše Dom&Dizajn.

Ako ste vlasnik jedne takve bijele kuhinje, a vapite da joj date dozu šarma i karaktera, pronašli smo za vas savjete kako je obnoviti, a da je ne renovirate u potpunosti.

Nekoliko dizajnera je podijelilo svoje savjete kako dodati malo topline i boje u kuhinjske prostore i udahnuti život i energiju u "bijele sheme".

Tepisi

Upotreba tekstila poput prostirki i tepiha u kuhinjama jedan je od najtraženijih trendova u prostorima za kuhanje i to s dobrim razlogom.

Ovo je vjerojatno najuzbudljiviji način da dodate malo boje, uzorka i teksture svojoj potpuno bijeloj kuhinji.

Izborima za dizajn nema kraja; dodajte nešto toplo i prirodno ili jarko sa šarenim pariškim tepihom. Postoje mogućnosti za svaki stil života i estetiku.

Iako su jednostavan, očit dodatak prostoru, postavljanje tepiha u veću sobu može biti malo složenije. Ako sumnjate, postavite tepih uz sudoper kako biste usidrili svoj radni trokut, koji će također pružiti određenu mekoću pod nogama dok pripremate, kuhate i čistite.

Budite kreativni s bojom

Potpuno bijela kuhinja fantastična je prilika da dodate boju na svoje ormariće. Nova, bogata boja ormarića izvrstan je način da podignete svoju kuhinju. Možete ih sami obojati ili zalijepiti tapete raznih uzoraka i boja, oba ova postupka ne zahtijevaju ni previše novaca ni vremena, a sam proces može biti jako zabavan za cijelu obitelj.

Međutim, onaj koji živi u unajmljenom stanu neće baš mijenjati boje ormarića. Stoga dizajneri preporučuju da boju dodaju uz pomoć kuhinjskog posuđa.

Postignite osobnost s malim detaljima

Potpuno bijela kuhinja neutralna je podloga u kojoj još uvijek imate puno kontrole kako biste je učinili onakvom kakvu želite. Ako svoj prostor želite oživiti s malo boje, zidovi i pločice su idealna prilika za to.

Dodajte malo šarenila na kuhinjske zidove ili pločice, bilo da ih sami obojite ili da dodate naljepnice u boji, učinak je jednak i postići ćete da vaša kuhinja oživi drugim životom.

Ako tražite suptilniju promjenu u svojoj potpuno bijeloj kuhinji, razmislite o izmjeni ručkica. Cool set kvaka i ručkica može u potpunosti transformirati vaš prostor. Mat crna je jako popularna jer stvara odličan kontrast bijeloj kuhinji, a ako želite malo elegancije moderni mesing je idealan odabir.

Ništa bez drva

Priznajmo: trendovi dolaze i odlaze jako brzo pa će se vjerojatno potpuno bijeli prostori vratiti za nekoliko godina. Iako možda trenutno nisu u trend, to je još uvijek klasika.

Međutim, ako želite dati malo topline u svoj prostor sada, dodajte neke prirodne elemente u shemu. Rustikalne grede ili drvene otvorene police daju dodatni karakter svakom prostoru. Ako je to izvan proračuna, nabavite rustikalne daske za rezanje kojima ćete ukrasiti svoju kuhinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 20:54