StoryEditor
ProstorijaKlinika ‘Makeover‘

Biljana Mančić otvorila nam je vrata svoje preuređene klinike: ideja za promjenu došla je u vrijeme ‘lockdowna‘, zavirite u prostor obojan zlatom

4. studenog 2020. - 08:29
Biljana Mančić u svojem uredu, odjevena u haljinu koju je za nju dizajnirao prijatelj Šime KovačevićPaun Paunović/Cropix

Ima jedna istinita priča u kojoj je jedna naša kolegica, novinarka, nakon nošenja holtera za mjerenje ritma otkucaja srca došla kod svojeg liječnika. Zabrinuto je gledao nalaz, a tada iznenađeno pitao gdje je bila i što je radila od tog do tog sata. Kod frizera, priznala je kolegica i ne sanjajući da je baš u tih i jedino tih sat vremena njezino srce kucalo kao točan sat. Vole se žene opustiti u ono malo vremena koje provedu u salonima za uljepšavanje, a to je dobro znala i Biljana Mančić kad je odlučila preurediti interijer svoje klinike "Makeover".

Da, klinika pruža uslugu "makovera" baš kao što je i sam prostor doživio svoj – "makeover".

U klinici su nas dočekali Biljana i njezin prijatelj i sudionik ovog preuređenja Šime Kovačević, novinar HRT-a s čijim smo se interijerskim talentima već imali prilike upoznati na ovim stranicama. Svakako, Biljana i Šime su se predstavili kao sjajan tandem, toliko da na svako pitanje imaju zajednički odgovor. Kažu kako im je ideja došla za vrijeme "lockdowna" te kako su telefonski razradili sve do posljednjeg detalja. Tako su oboje, kroz telefonske razgovore jedno drugom ublažavali posljedice zatvaranja u kuće. Kad su popustile pandemijske mjere, krenuli su u realizaciju.

image
Recepcija od zlata na zlatnoj stazi
Paun Paunović/Cropix

Rezultat je doista zlatan. Gotovo pa doslovno, jer čim uđete u kliniku zlatna staza vuče vas kao putokaz i želite vidjeti kako "teče" i gdje završava. A počinje kod ulaza i poput rijeke ide prema stubištu te se uzdiše na gornji kat. Šime nam objašnjava da je ta zlatno-bijelo-crna rijeka napravljena od epoksi smole, a kad primijetismo da je i recepcija "odjevena" u zlatno Biljana nas vraća na početak ove priče i kaže da je to zato što je željela da se svaka žena kod njih osjeća kao kraljica. To znači da holter ovdje nije potreban.

U prizemlju su smještene i ordinacije, već su uređene i bit će ih četiri, saznajemo od Biljane koja je sve dobro osmislila, jer ova klinika je na neki način i dio njezina doktorata koji radi u području zdravstvenog turizma. Biljana je inače i predsjednica županijskog klastera zdravstvenog turizma, a ova klinika je i njezin projekt i doktorat.

image
Paun Paunović/Cropix

Uz ordinacije u prizemlju, na katu je uređeno sedam soba, koje su također "kraljevski" uređene. Šime i Biljana su odlučili da se zlatno, bijelo i crno s ulaznog dijela i sa stepenica nastavi i u interijeru, u kojem će boraviti klijentice. Uzglavlja su zlatna i protežu se do plafona, a rasvjeta, kao i u cijeloj klinici, nosi potpis talijanskog dizajnera Marca Sadlera.

Preuređen je i Biljanin ured. Iako se ne radi o velikom prostoru, ipak je u njemu ugodno. Veliki prozor daje puno svjetla, koje se pak može kontrolirati crnim zavjesama. Pogađate, zlatno, bijelo i crno i ovdje se nastavljaju, ali više kroz detalje i nenametljivo.

U ordinacijama je sve u funkciji namjene, ali s detaljima koji čine razliku.

image
Svaka ordinacija ima neke posebne detalje, a u ovoj zubnoj crni mjesec na zidu je zapravo spremište za čaše
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 15:08