StoryEditorOCM
ProstorijaSVE JE MOGUĆE

Amerikanac ispunio svoj san o životu u Finskoj, kupio otok po cijeni po kojoj bi kod nas jedva uspio pronaći garažu

Piše MOZAIK SD
10. rujna 2024. - 13:22

Oliver Russell (24), napola Finac, napola Amerikanac, ispunio je svoj san i kupio otok u Finskoj. Kako piše New York Post, platio je samo 31.000 dolara (oko 28.072 eura) što je manje od predujma za kuću. Russell, koji je odrastao u SAD-u, otkrio je otok slučajno na web stranici za nekretnine nakon što se preselio u Finsku.

image

Oliver gradi na otoku

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

"Tražio sam više za zabavu", kaže Russell, piše New York Post. Otok, koji je bio prazan deset godina, činio se povoljnim. Iako on i njegova djevojka Helena Tomaszewska (20) nemaju građevinskog iskustva, počeli su sjeći drveće i graditi privremeno sklonište vlastitim rukama. "To je vrlo velika obveza, pogotovo sada dok smo Helena i ja oboje studenti", rekao je Russell.

@off.grid.island 🌲 The island is completely secluded, has no electricity or plumbing and currently has nothing on it but trees. We want to turn this island into a fully functioning summer cottage with a log cabin, sauna and other amenities. Most of the work is gonna be done in the summer months as the lake freezes in the winter.  #finland #nordic #outdoors #offgrid #offgridliving #offgridlife #logcabin #logcabins #island #islandlife #islandliving #offgridisland #wood #woodworker #woodworking ♬ original sound - Off Grid Island 🌲
image

Otok u Finskoj

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

Dugoročno bi par želio izgraditi ljetnikovac i saunu. "Ultimativni san je brvnara za ljeto", kaže Russell. Iako Russell priznaje da su građevinski radovi komplicirani, par ostaje optimističan. "Ali to je i zabavno, jer su stvari koje radimo potpuno nove za mene", objašnjava Oliver.

image

Oliver Russell i njegova djevojka Helena Tomaszewska na njihovom otoku

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia
image

Oliver gradi na otoku

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 13:26