StoryEditor
Panoramaegzotična i opasna

Zovu je ‘plaža koja nestaje‘. Umalo je uzela život dvojici Makedonaca i svake se godine tu netko utopi, no unatoč tome i dalje privlači turiste diljem svijeta

Piše PSD
14. kolovoza 2022. - 21:05

U susjednoj Srbiji građani zadnjih dana guglaju pojam 'rt Possidi' jer su dvojica Makedonaca tamo prošloga vikenda zamalo nestana u uzburkanom moru. U međuvremenu su spašeni, a za trećim se još traga, piše net.hr.

Sve se dogodilo na plaži Possidi koji se nalazi pored istoimenog mjesta. Plaža je smještena u Grčkoj na krajnjem zapadnom rtu Kasandre pa ju je najbolje posjetiti poslijepodne i uživati u zalasku sunca. Međutim, ono što je čini jedinstvenom nije zalazak već to što zbog plime i oseke uvijek ima drugačiji oblik - nekada "potone" njezin krajnji desni dio, a nekada "izroni iz mora", ali drugačijeg oblika.

image

Possidi plaža

Shutterstock/Shutterstock

Kažu da se ovdje osjećate kao u pustinji ured mora i to u nekoj egzotičnoj zemlji, budući da je pijesak sitan i skoro bijele boje, a more na rtu Possidi je vrlo čisto, toplo i tirkizno.

Međutim, kupanje ovdje nije preporučljivo, koliko god djelovalo primamljivo. Razlog su morske struje koje su na pojedinim dijelovima plaže vrlo snažne, a posebno na vrhu rta. Koliko to može biti opasno za kupače, dobro dočarava i Facebook objava jedne starije mještanke u grupi Grčki kutak na društvenim mrežama.

image

Possidi plaža

Shutterstock/Shutterstock

- Stariji su nam uvijek govorili da se nikad ne kupamo na samom vrhu plaže Possidi, jer struje vuku kao usisavač…Posljednjih godina događa se upravo suprotno. Puno turista se kupa, ne mareći za struje. Svake godine netko se utopi baš ovdje. Budite oprezni ako se nađete na ovom mjestu, pogotovo ako ste s djecom - napisala je gospođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 00:30