StoryEditorOCM
Panorama‘A TEK FESTIVALI..‘

Zorica Kondža: Vi ste mi važni profesionalno i privatno! ‘Slobodna‘ je spasila moju mamu nakon moždanog, evo i kako

10. lipnja 2023. - 00:27

Zoricu Kondžu uz Slobodnu Dalmaciju vezuje cijeli njezin život, kaže, i profesionalni i privatni.

"Ja se sićan svojih vremena. Mi kažemo da su to bila bolja vremena. Nismo bili bombardirani s toliko informacija. Sve što smo trebali znati bilo je u Slobodnoj Dalmaciji!

Naravno, kad si počeo nastupati na Splitskom festivalu, onaj tko nije izašao u Slobodnoj, kao da nije ni bio! Uopće nas nije zanimalo što je u drugim novinama!

image
Ante Čizmić/Cropix

To bi bilo na dvije strane ili tri o festivalu, pa kritičari, pa slike.... Slobodna je bila prevažna. Kad bi čovik iša u spizu, mora bi uzet kruv, mliko i Slobodnu. Te tri stvari su bile najvažnije.

Slobodna je institucija. Ne mogu zamisliti da je nema. Da nema tog natpisa Slobodna Dalmacija! Pazi, djeca su učila čitat priko Slobodne slova. Ovo je slovo S, ovo je L, ja se sićan dice koja su tako učila slova.

image
Paun Paunović/Cropix

Moja mama je imala moždani, morala je ponovno naučit čitat i pisat. Sićan se da san joj ja dala Slobodnu i rekla joj: Prvo pročitaj ova velika slova i naslov, i tako san vježbala s njom. Može se puno stvari vezati uz SD. Ne samo moj posal ili moj život, nego i svih ljudi oko mene.

Čitan i online izdanje, ali svi imamo kvartovske kafiće di čitamo i listamo Slobodnu, to volimo, to je ostalo, mlada generacija na to nije navikla.

Poseban je to osjećaj kad listate, pa pročitate ime novinara, fotografa, urednika, nekako dobivate sve informacije, ja uvijek gledan i ko je pisa i o čemu piše... Dovoljna je Slobodna Dalmacija" - zaključila je u srčanom razgovoru Zorica Kondža, koja je svojim sjajnim nastupom dala obol našoj velikoj proslavi velikog 80. rođendana.

image
Nikola Vilić/Cropix
image

Zorica Kondža i naša novinarka Ivana Kapetanović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:45