StoryEditorOCM
PanoramaSERIJSKI UBOJICA

Živio je gospodski, nosio brendirane stvari i vozio skupe automobile, a do toga je došao - ubijajući umirovljenice

Piše MOZAIK SD
9. veljače 2023. - 17:09

Srpski državljanin D. J. (31) iz jednog vojvođanskog mjesta, uhićen je prije sedam dana u Njemačkoj zbog sumnje da je ubijao umirovljenice.

Njemačka policija je Srbina označila kao serijskog lopova i ubojicu, a uhićen je po tjeralici koja je za njim raspisana. Njemački istražitelji do sada su prikupili brojne dokaze koji ga povezuju s ubojstvima Heidemari K. (77) i Gertraute N. (89), no njegova umiješanost u ubojstva još dvoje umirovljenica iz istog kraja, predgrađa Schwebisch Halla, se provjerava, prenosi Kurir.

- Uhićeni D. J. živi na relaciji Srbija - Njemačka, a prije mjesec dana bio je u rodnom kraju i tada je sa sobom poveo obitelj. Kad god dođe iz Njemačke, gdje je navodno ubio te nesretne starice, bude pun kao brod - kaže sugovornik spomenutog medija i dodaje:

- Razbacuje se s novcem. Dvije kuće koje su mu kao vile obnavlja po nekoliko puta. Kuće su mu namještene po posljednjoj modi, a namještaj je dovozio i iz inozemstva. Svaki put bi iz Njemačke dolazio s bijesnim novim autom, što nije bilo moguće od posla za koji se pretvarao da radi.

Prema izvoru koji je navodno upućen u život uhićenog Srbina, D. J. je imao pokriće za život u Srbiji.

- D. J. voli život na visokoj nozi i uvijek je brendiran. Na svoje zabave uvijek poziva poznate pop pjevače da zabavljaju goste i time se hvali - kaže sugovornik i dodaje:

– U selu se bavio traktorima, naime, kupovao je stare traktore, gotovo olupine stare 20-30 godina, koje bi nakon remonta prodavao. Imao je pokriće za život u Srbiji, pa je krao i ubijao starije bogatašice.

Mještani vojvođanskog sela kažu za Kurir da su bili šokirani kada su vidjeli njegovu fotografiju u novinama.

- Zadnji put sam ga vidio za vrijeme praznika, pozdravili smo se i nitko od njega ne bi posumnjao da je spreman nekoga ubiti - kaže jedan od susjeda, dok susjeda dodaje:

- Kad sam u novinama vidjela fotorobota, nisam mogla vjerovati. Nekako sam mislila da sam u krivu, iako je sve upućivalo da je to on. Živi jako lijepo ovdje u selu, vidi se da imaju novca, a sad znam odakle im taj novac. Meni je jezivo da je pljačkao bogate žene i uzimao im novac, a kamoli ih ubijao.

Inače, policija iz Njemačke provjerava njegovu umiješanost u ubojstvo žene (83) koje se dogodilo prije otprilike tri tjedna, ali i u ubojstvo Elfrida Huhlera (94) 2020. godine, prenosi Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 12:34