StoryEditorOCM
Panoramaisprobajte metode

Živciraju li vas smrdljive cipele? Uz ovih par jednostavnih trikova uklonit ćete sve neugodne mirise

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2023. - 20:05

Kako bi vaša obuća što dulje ostala bez mirisa, najvažnije je da vam cipele, čarape i stopala budu suhi. Naravno, s vremenom će se ipak uhvatiti neki miris, ali ne očajavajte, rješenja ima.

Prije nego počnete čistiti, provjerite jesu li cipele potpuno suhe. Ako su cipele vlažne ili mokre od svakodnevnog nošenja, vježbanja ili lošeg vremena, napunite ih zgužvanim novinama i ostavite da se osuše na zraku, piše avaz.ba.

Ako miris i dalje postoji nakon dezinfekcije cipela dezinficijensom, isprobajte ove metode kod kuće:

Dvije čarape napunite sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i utaknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Pustite da odstoji preko noći.

Kako biste se riješili bakterija i gljivica koje uzrokuju neugodne mirise, pošpricajte unutrašnjost cipele dezinficijensom u spreju. Također možete unutra posuti puder za stopala ili prašak za pecivo za sličan učinak.

Neke cipele mogu se prati u perilici rublja. Slijedite upute za optimalne rezultate. Općenito, većinu cipela koje se mogu prati u perilici treba nježno prati hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek ih ostavite da se osuše na zraku.

Spriječite budući smrad održavajući cipele suhima i često mijenjajući parove koje nosite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:26