StoryEditorOCM
PanoramaPRINCEZA POPA

Žena u meni: stiže biografski film o Britney prema njezinim brutalno iskrenim memoarima u koje je ‘uložila srce i dušu‘

Piše Marko Njegić
3. kolovoza 2024. - 07:45

Na trend biografskih drama o glazbenicima i pjevači(ca)ma nadovezat će se i film o Britney Spears. Film će se temeljiti na bestelerskim memoarima pop-princeze i dobitnice Grammyja nazvanim "The Woman in Me" koji su prodani u preko 2.5 milijuna primjeraka samo u Americi. 

Prava na ekranizaciju kupio je studio Universal Pictures, izborivši se na konkurentnoj dražbi, a za redatelja je odabran Jon M. Chu. Britney je izjavila da je "uložila svoje srce i dušu u memoare" i da je "zahvalna obožavateljima i čitateljima diljem svijeta na njihovoj nepokolebljivoj podršci".

image
Phototheque Lecoeuvre/Collection Christophel Via Afp

Memoari "brutalno iskreno" opisuju njezin put do zvijezda, a dodiruju se i odnosa s bivšim momkom Justinom Timberlakeom i njezinom obitelji. 

Spears nije strankinja kad je riječ o kinematografiji: glumila je u "Crossroads", a njezine pjesme ozvučile su niz filmova, najupečatljvije balada "Everytime" kultni "Spring Breakers" i "Toxic" kontroverznu "Djevojku koja obećava".

Ovo neće biti prvi glazbeni "biopic" u produkciji Universala jer studio je producirao hitove tog žanra poput "8 milja" s Eminemom u glavnoj ulozi i "Straight Outta Compton" o grupi N.W.A., a u planu mu je i biografija Snoop Dogga.

Redatelj Chu dosad je režirao dokumentarce o Justinu Bieberu ("Never Say Never", "Believe") i filmove kao što su "Step Up 2", "Step Up 3D", "G.I. Joe: Osveta", "Majstori iluzije 2" i "Suludo bogati Azijci". Do kraja godine izlazi mu novi film "Wicked" s glazbenicama Cynthijom Erivo i Arianom Grande u glavnim ulogama.

image
Martin Bureau/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 03:42