StoryEditorOCM
Panoramanajslađe

Zanima li vas kako nastaju sočne čokoladne krafne, ili prefini bobići? Napravili smo đir u novoj tvornici Bobisa koja i dalje poštuje stare recepte

Piše Vlado Ozretić
16. ožujka 2021. - 11:18

"Bobis" je, još tamo od 1949. godine, u Splitu, ali i šire, bio sinonim za – slatko. Bilo da je ime sastavljeno od „bobića i slastica“ ili „bombona, biskvita i slastica“, činjenica je da je ova splitska tvrtka oduvijek činila život slađim. I to generacijama koje je pratio kroz njihovo odrastanje – bilo da se radi o slavlju rođenja, odlazaka u prve spize s majkom, bakom, djedom, pričesti, do prvih ljubavi, dijeljenja čokoladnih šniti i krafni, do dana škole i studiranja kada padaju brojne kave i druženja. Gledajući to kroz "Bobisove" slastice, život počinje kremastim programom, zatim se nastavlja kroz slatku menažeriju (tko može zaboraviti brojne ukusne životinjice koje smo vukući roditelje za rukav toliko htjeli pojesti), čokoladnu šnitu, krafne, čokoladne krafne, pašte, krokant (ne zab...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 01:07