StoryEditorOCM
PanoramaPET SVJEDOČANSTAVA

Vjerujete li u izvanzemaljce? Neki su se astronauti zaklinjali da su tijekom svojih misija susretali nepoznate leteće objekte, neki od njih imaju i dokaze

Piše M.P.
15. siječnja 2022. - 19:01

Viđanje nepoznatih letećih objekata (NLO-a) na nebu češće je nego što se mnogi usude povjerovati. Izvješća o njima potječu iz cijeloga svijeta, a javljaju se još od najstarijih razdoblja ljudske povijesti. Danas je, zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, fenomen razotkriven kao nikad prije. Unatoč tome, mnogi su skloni vjerovati da NLO-i nisu ništa drugo nego proizvod naše mašte. Ali, viđenja NLO-a ne događaju se samo na Zemlji... 

Mnogi astronauti također su tvrdili da su vidjeli NLO-e tijekom svojih misija u svemiru.

Pet slučajeva kad su astronauti prijavili susret s NLO-ima donosi portal Curiosmos.

1. Neil Armstong i Edwin Aldrin tijekom slijetanja na Mjesec

Dugi niz godina priča koju je ispričao Neil Armstrong držana je u tajnosti jer NASA nije htjela izazvati paniku. Prema riječima slavnog astronauta i njegova kolege Edwina Aldrina, naišli su na nekoliko NLO-a prilikom slijetanja na Mjesec.

Očito su ih NLO-i promatrali tijekom cijele njihove misije. Dugi niz godina to je smatrano običnim mitom, ali priču je desetljećima kasnije potvrdio NASA-in dužnosnik.

Armstrong je navodno svjedočio kako na Mjesecu postoji baza vanzemaljaca, a njezini stanovnici potjerali su posjetitelje sa Zemlje.

To ipak zvuči tek kao dobar filmski scenarij, ali vjeruje se da je dio o viđenjima NLO-a istinit. 

2. Frank Borman i James Lovell

Tijekom misije "Gemini 7" 1965. godine, astronauti Frank Borman i James Lovell izvijestili su o viđenju letjelice za koju ufolozi vjeruju da je bio pravi NLO.

U prijenosu je nazvana "bauk", a nakon što je misija završila, Borman je tvrdio da nije riječ o pravom NLO-u već o grešci. Neki, naravno, vjeruju da je astronaut bio prisiljen skrivati istinu.

3. Ed White i James McDivitt

Još jedno viđenje NLO-a prijavljeno je 1965. iz potpuno drugačije misije Gemini. Ovoga puta, bilo je to tijekom probne vožnje na Havajima, a izvještavalo se o metalnom predmetu s "ogromnim rukama".

James McDivitt je navodno "uhvatio" nekoliko fotografija objekta, koje nikad nisu objavljene u javnosti. Njegov partner Ed White ​za to je vrijeme spavao.

image
Sterling Entertainment - Girls A/AFP

4. Joseph A. Walker

Ovo se ime često spominje kad se govori o NLO-ima. James Walker je bio NASA-in pilot i astronaut koji je poslan u izravne misije da otkrije i fotografira NLO-e. Barem tako on tvrdi.

Zaslužan je za snimanje ne manje od pet susreta tijekom jedne od svojih misija, iako nijedan od filmova nikada nije bio objavljen u javnosti. 

5. Gordon Cooper

Poznat kao posljednji američki astronaut koji je letio u solo misiji u svemiru, bojnik Gordon Cooper ima možda najpouzdaniju priču o NLO-u.

Prijavljeno viđenje dogodilo se na posljednjoj orbiti oko planeta tijekom jedne od njegovih solo misija u kapsuli "Mercury".

Cooper tvrdi da je svjedočio zelenom svijetlećem objektu koji velikom brzinom putuje prema njegovoj kapsuli.

Za razliku od svih prethodnih slučajeva, ovaj je NLO doista uhvaćen Cooperovim skenerom. To je izravno prijavljeno svemirskoj postaji na Zemlji, a čak štoviše, novinarima koji su intervjuirali Gordona bilo je zabranjeno postavljati pitanja o tome.

Cooper je iskreno vjerovao u postojanje vanzemaljaca i NLO-a. Tvrdio je da je tijekom probnog leta u Njemačkoj vidio svemirske brodove u obliku tanjura.

On je jedan od rijetkih astronauta koji su govorili o istini koja stoji iza viđenja NLO-a. Otkrio je nekoliko velikih tajni u intervjuu godinama kasnije, tvrdeći i da je bio prisiljen čuvati tajnu.

Također je tvrdio da američki radari svakodnevno hvataju NLO-e, ali da se to skriva od javnosti jer vlada ne želi izazivati ​​paniku, piše Curiosmos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 17:14