StoryEditor
PanoramaCorn Flakes

Vjerojatno niste znali da je jedan od najpopularnijih doručaka nastao kako bi odvratio ljude od - masturbacije

Piše PSD
14. listopada 2021. - 15:10

Žitarice, tj. pahuljice kako ih često nazivamo jedan su od najpopularnijih doručaka na svijetu, ali malo tko zna za teoriju o njihovom nastanku. Navodno je dr. John Harvey Kellogg koji je izumio Corn Flakes imao namjeru njime odvratiti ljude od masturbacije koju je smatrao izuzetno štetnom.

On je osnivač i vlasnik jedne od najvažnijih kompanija za proizvodnju hrane, međutim, osim biznisom Kellogg se životno posvetio i brizi za zdravlje svojih sugrađana. Vodio je zdravstvenu instituciju putem koje je htio poboljšati prehrambene navike Amerikanaca. Zagovarao je ishranu baziranu na žitaricama i proizvodima biljnog podrijetla te vegetarijanstvo, piše Klik.hr.

Njegovo odbijanje konzumacije mesa tek je djelomično utemeljenje pronašlo u znanstvenim istraživanjima, a velikim dijelom je ne njega utjecala vjeroispovijest. Dr. Kellogg je bio član crkve Adventisti sedmoga dana, grane kršćanstva koja promovira dijetu bez alkohola, kofeina i mesa.

Adventisti također vjeruju u apstinenciju, a protive se i masturbaciji koju smatraju nezdravom, nenormalnom i štetnom za tijelo i duh. U svojoj knjizi 'Plain Facts for Old and Young: Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life' Kellogg je pisao kako masturbacija može uzrokovati niz zdravstvenih problema uključujući nagle promjene raspoloženja, akne, bolove u zglobovima, loše držanje i ćelavost.

Meso i alkohol, prema njegovom mišljenju potiču ljude na bludne misli, dok žitarice smiruju one koji ih konzumiraju i odvraćaju ih od toga. Dio istraživača se slaže s ovom verzijom nastanka slavnog corn flakesa dok su drugi ipak pripadnici teorije da je inicijalna svrha bila natjerati ljude da se prestanu prejedati i dan započnu laganijim doručkom.

item - id = 1135003
related id = 0 -> 1097041
related id = 1 -> 1064012
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 15:11