StoryEditorOCM
PanoramaMONAKO

Više od 10 godina nakon vjenčanja otkrivena tajna: princeza Charlene imala je pripremljene dvije vjenčanice

Piše MOZAIK SD
4. travnja 2024. - 11:32

U Monaku se 2. srpnja 2011. godine održalo veliko slavlje: princ Albert i južnoafrička plivačica Charlène vjenčali su se. Sada, više od 10 godina nakon spektakularnog vjenčanja, nećakinja velikog dizajnera Giorgija Armanija otkrila je tajnu.

"Bila je to tako velika odgovornost da smo napravili dvije haljine u slučaju da se jednoj od njih nešto dogodi", priznala je Roberta Armani.

Tako se saznalo o postojanju druge vjenčanice koja nema nikakve veze s onom koju je tijekom noći nosila Charlène od Monaka, dizajn bez rukava s volanima i redovima šljokica, nego je to haljina koju je Giorgio Armani napravio u tajnosti i koja za sada nije javno pokazana.

image

Princeza Charlene 2011. godine

Patrick Kovarik/Afp

Nakon što je za svoj koncert prije vjenčanja odabrala nekonvencionalnu plavu odjeću, Charlène od Monaka odlučila je stati pred oltar u veličanstvenom dizajnu  Giorgija Armana. Vjenčanicu je bez ramena s dekolteom šlepom od pet metara. Izrada haljine trajala je 2.500 sati, uključujući 700 sati samo za vez, a sadržavala je 40.000 Swarovski kristala, 20.000 sedefnih suza i 30.000 kamenja u zlatnim nijansama. Haljina se sastojala od 50 metara svile i 80 metara svilene organze - a čak je i veo bio umjetničko djelo, obuhvaćajući 20 metara svilenog tila kojem je trebalo 100 sati za vez.

"Moj ujak se htio uvjeriti da je haljina bezvremenska i sofisticirana. Charlène je blagoslovljena nevjerojatnim tijelom i spektakularnim ramenima, što je fantastičan temelj za svaku haljinu. Nijansa slonovače koju smo odabrali jako dobro je odgovara njezinoj koži", rekla je Roberta Armani te dodala da se na vjenčanici radilo više od 2500 sati rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:51