StoryEditorOCM
Panoramanovinar bez odgovora

Video intervjua Elona Muska za BBC hit je na internetu: Financira vas vlada, lagali ste o nuspojavama cijepljenja

Piše vijesti sd
13. travnja 2023. - 23:19

Video razgovora Elona Muska i novinara BBC-ija Jamesa Claytona munjevito se širi društvenim mrežama. Izvršni direktor Twittera u razgovoru je optužio novinara BBC-ija da nije sposoban navesti primjere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar BBC-ja pitao je Muska kako se planira uhvatiti u koštac s incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Twitteru. Kada je Musk zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio, piše Jutarnji list.

"O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Twitter. Vidite li porast govora mržnje? Neka osobna anegdota? Niste sposobni navesti?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete", odbrusio mu je milijarder.

image

Musk je zanijekao govor mržnje na Twitteru, a novinar BBC-ja nije htio navesti primjere

Olivier Douliery/AFP

"Tražim jedan primjer, a vi ne možete dati niti jedan. Onda kažem da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati niti jedan primjer sadržaja mržnje, čak ni jedan tweet. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali", ustrajao je Musk.

Twitter je nedavno označio BBC kao "medij koji financira vlada Velike Britanije", što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije.

"BBC je neovisan i uvijek je bio. Financira nas britanska javnost putem naknade za licencu", stoji u priopćenju BBC-ja.

image

‘BBC je neovisan i uvijek je bio. Financira nas britanska javnost putem naknade za licencu‘, stoji u priopćenju BBC-ja

Justin Tallis/AFP

Elon Musk u intervjuu je BBC optužio i za prikrivanje nuspojava cijepljenja protiv Covida i širenja dezinformacija o maskama.

"Smatra li se BBC uopće odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama cijepljenja? Uopće niste izvještavali o tome. A što je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promijeni uređivačku politiku?", kazao je Musk.

Komentari na intervju su različiti, a mnogi se slažu s činjenicom da u intervjuu novinar BBC-ja naprosto nije bio dorastao Elonu Musku. "Uništio ga je!", napisao je jedan komentator. "Evo, ovako izgleda novinarstvo BBC-ija. Nisu u stanju navesti nijedan primjer". Intervju je u međuvremenu postao viralan te je samo na YouTubeu u nekoliko sati pogledan više milijuna puta, piše Jutarnji list.

image

Elon Musk, izvršni direktor Twittera, ima bogato iskustvo u javnim nastupima i sučeljavanjima

Jim Watson/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 22:53