StoryEditorOCM
PanoramaALJONA NA TIKTOKU

Video eksplodirao na mrežama; Mlada Ruskinja objašnjava zašto se Rusi ne druže sa Srbima: ‘Nemojte se uvrijediti...‘

Piše L.G./JL
27. veljače 2024. - 21:48

Ruskinja Aljona koja živi u Beogradu i uči srpski jezik na TikToku je snimila video u kojem pokušava odgovoriti na pitanje zašto su Rusi zatvoreni i ne žele se družiti sa Srbima, a video se ekspresno proširio društvenim mrežama.

- Ne mogu govoriti u ime svih Rusa, ali mogu izložiti zašto je tako iz mog kuta gledanja, započinje Aljona u svom TikTok videu i navodi pet mogućih razloga zašto se Rusi čine nezainteresiranima za druženje, piše Jutarnji list.

- Kao prvo, stres. Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba napraviti dokumente, razumjeti kako sve funkcionira i istovremeno raditi. Vjerujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage.

Drugi razlog je taj da, kaže Aljona, možda ljudi malo znaju engleski, a srpski ne govore uopće.

- Možda bi željeli razgovarati s vama ali ponekad jednostavno ne mogu, dodaje.

Treći razlog je, smatra Aljona, taj što Rusi imaju prijatelje - Ruse.

- Kad imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi, kaže.

- Četiri - mi nemamo ‘small talk‘ kulturu. Ako mi u Rusiji jedan drugoga pitamo ‘kako si‘, mi želimo veliki razgovor. I zbog toga možda mislite da smo zatvoreni. I pet: za upoznavanje je potreban razlog. Na primjer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično.

- Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi. Molim vas, nemojte se uvrijediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se ovdje izgraditi novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vremena, zaključila je mlada Ruskinja na TikToku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:20