StoryEditorOCM
PanoramaDOBROĆUDNI DIV

Umro legendarni epizodni glumac iz kultnog filma ‘Tko to tamo pjeva‘; cijela Jugoslavija ostala je u čudu kad se pojavio

Piše mozaik sd
6. lipnja 2024. - 18:11

Veliki majstor malih uloga, kako su ga "titulirali",  glumac i košarkaš Milovan Tasić Tasa, preminuo je u 77. godini, javljaju srpski mediji i napominju da je on imao životnu priču toliko zanimljivu da bi se i po njoj mogao snimiti film. A glumio je u remek-djelima redatelja Slobodana Šijana - "Tko to tamo pjeva" i "Maratonci trče počasni krug".

Milovan Tasić, jedan od najpoznatijih srpskih epizodnih glumaca, rođen je 1947. godine u selu Donje Crnatovu. Krajem 60-ih godina prošlog stoljeća proširila se legenda o divu s juga Srbije, a legendarni trener Slobodan Ivković odlučio je sjesti u automobil i pronaći tog dobroćudnog diva - piše Kurir.

A ovaj je radio kao traktorist u Inđiji dok jednog dana nije došao trener košarkaša Radničkog iz Beograda i pitao ga da li želi doći na probni trening. Kada se ovaj 212 centimetara visok muškarac, onako nezgrapan i nespretnih u pokreta, pojavio na košarkaškim terenima, izazvao je ili simpatije ili smijeh publike.

- Kasnije sam shvatio - rekao je tada Tasić - da sam svojom pojavom zanimljiva figura, da sam ljudima neki način simpatičan. To me motiviralo da treniram svaki dan i barem donekle nadoknadim izgubljeno.

Snimao je samo za novac

Tasa nije snimao zbog slave, nego zbog novca. Kojeg u klubu Radnički nije imao. U svijetu filma sprijateljio se s brojnim glumačkim legendama o kojima je imao samo riječi hvale.

U vojsci prvih šest mjeseci nije imao čizme, jer JNA nije predvidjela broj 52 ni za koga, naravno, ali nije išao bos - vojska mu je konstruirala drvene klompe.

image

Milovan Tasić Tasa u filmu "Tko to tamo pjeva"

- Svi ti glumci su bili super ljudi, boemi, jako su voljeli birtiju. Dragan Nikolić je bio jako dobar čovjek. Pamtim i Stoleta Aranđelovića kao dobrog momka, često sam sjedio s njim u beogradskoj kavani "Fontana", kod Hale sportova, a najbolje sam poznavao Batu Živojinovića, ali on je bio nezgodan kad popije, to su svi znali. Družio sam se s Vojom Brajevićem, pa sa Zoranom Jevremovićem, bratom pjevača Mikija, pa sa košarkaškom braćom Kovačević, Brankom i Zoranom... - ispričao je jednom Tasa za Sportklub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 19:04